"Mahdollisuuksia mihin vain"

Niklas Hagman haluaa edelleen haastaa itseään pelaajana. Katse on ainoastaan tulevassa.

Hagman on pelannut urallaan 800 ottelua NHL:ssä, edustanut Suomea arvokisoissa niin juniorivuosinaan kuin miesten peleissä. Hän on voittanut Sveitsin mestaruuden ja saavuttanut mitaleita Leijonissa. Nyt 34-vuotias laitahyökkääjä tähtää menestyksekkäisiin peleihin Jokereiden paidassa.

-Kun tällainen erittäinen mielenkiintoinen ja haastava mahdollisuus aukeni, että saa olla Suomessa ja pelata KHL:ää, niin iloisena otan sen vastaan, Hagman sanoo.

Kulunut kausi oli Hagmanin osalta kaksijakoinen. Toisaalta hän palasi tasolleen, iski maaleja ja oli merkittävässä roolissa niin Ässissä kuin Fribourgissa, jossa päätti kautensa Sveitsin liigan välieriin. Toisaalta joukkueiden menestys jätti paljon hampaankoloon. Joka tapauksessa kokeneella pelaajalla on positiivinen fiilis, sillä muutaman vaikeamman vuoden jälkeen hän nautti jälleen tekemisestä.

-Itselle tämä oli mukava ja iso vuosi. Pääsi paljon pelaamaan ja nautti jääkiekosta taas uudelleen. Siinä mielessä oli luonnollinen askel kokeilla itseään taas enemmän. Ikää on jonkin verran, mutta edelleen koitan tulla paremmaksi pelaajaksi. KHL on minun kirjoissani maailman toiseksi paras liiga ja sinne pääseminen on hieno asia, hän miettii.

Hagman on pelannut urallaan yhden kauden KHL:ssä, kun hän edusti Lokomotiv Jaroslavlia kaudella 2012-13. Hyökkääjä oli joukkueensa toiseksi paras maalintekijä, mutta joukkueen puolustusvoittoinen pelityyli ei tuonut hänenkaltaisten pelaajien vahvuuksia esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Hagman tietää, että KHL:ssä useat joukkueet perustavat pelinsä tiiviiseen puolustukseen, mikä on myös Jokereiden ase tulevalla kaudella.

-Uskon, että meidän vahvuus on se, että kaikki osaavat pelata systeemiä ja puolustaa omaa maalia. Lisäksi maalivahdit ovat Suomessa hyviä, hän luettelee.

-Uskon, että mahdollisuuksia on mihin vain. Se totta kai vaikutti myös omaan päätökseen, että on mahdollisuus menestyä ja että projekti on sellainen, johon uskoo.

Katso yltä Hagmanin haastattelu. Toinen osa ilmestyy ensi viikolla.