Maanantaina upposi – ”Kun oli joku syöttämässä, niin heti meni sisään”

Jokerit nappasi kuudennen voittonsa kuluvalla KHL-kaudella kaatamalla Traktor Tsheljabinskin tyrmäävän peliesityksen jälkeen kotikaukalossa maalein 8–0. Pisteputki kasvoi seitsemään peliin.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Traktor Tsheljabinsk 8-0 (0-0, 5-0, 3-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit rökitti viime kauden itäisen konferenssin finaalijoukkueen Traktor Tsheljabinskin. Helsinkiläiset rynnistivät maalittoman avauserän jälkeen selvään voittoon kotiyleisön edessä.

– Ensimmäinen erä ei ollut meille ihan helppo. Olimme vähän sukkasillaan, mutta toisaalta ihan ehjää peliä se meiltä kuitenkin oli, Marko Anttila kiteytti avauserän annin. 

Toisessa erässä nähtiin John Norman -show. Ruotsalaissentterin johtama kentällinen värkkäsi toisessa erässä neljä maalia. Kuusi ensimmäistä ottelua ilman tehopisteitä pelannut Norman tehtaili hattutempun toiseen erään ja saalisti syöttöpisteen Brian O´Neillin tekemään 1–0-avausmaaliin. 

– Meidän ketju on luonut paljon maalipaikkoja ennen tätä iltaa, mutta emme ole juurikaan onnistuneet maalinteossa. Tuntuu tietenkin hyvältä tehdä maaleja, Norman kertoi.

Toisessa erässä maaliverkkoa heilutti myös Anttila, joka lapioi irtokiekon maalin edestä pussin pohjalle. Järkälemäinen laitahyökkääjä hehkutti Normanin kentällisen tehokasta iltapuhdetta.

– Toinen erä oli Johnin ketjulta aikamoista näytöstä. He tappoivat pelin maaleillaan. Jokainen ketju toimi mielestäni todella hyvin, Anttila sanoi.

Norman keräsi päätöserässä vielä yhden syöttöpisteen ja kruunasi viiden tehopisteen iltansa. Luotettavan ja yritteliään ruotsalaissentterin ketjukavereista Joensuun saldo oli 0+3 ja O´Neill keräsi voittomaalinsa lisäksi vielä toisen maalin yhden syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä maalien makuun pääsivät Jokereilta myös taitava laitahyökkääjä Pekka Jormakka ja illan toisen osumansa päätösminuutilla alivoimalla, kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä Mika Niemen tarjoilusta viimeistellyt Anttila. 

– Ensimmäinen maalini oli sellainen mitä olemme hakeneet. Kaikki kolme hyökkääjää oli maalilla ja kaikki taisi vetää irtokiekkoa sisään. Mulla sattui sitten menemään sisään. Sellaisia maaleja meidän ketju tarvitseekin. Toista maalia edelsi kaksi läpiajoa, joissa hakkasin päätä seinään. Mutta heti kun joku oli syöttämässä, niin meni sisään, Anttila tuumasi. 

Jokerien tolppien välissä Ryan Zapolski tarvitsi kauden ensimmäiseen ja jokeriuransa 12:nteen nollapeliin 18 torjuntaa. 

Jokereille voitto oli seurahistorian suurinumeroisin KHL:ssä. Helsinkiläiset kasvattivat pisteputkeaan nyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Kotikaukalossa edelleen voittamaton Jokerit jatkaa läntisen konferenssin piikkipaikalla.

Helsinkiläiset jatkavat kauttaan keskiviikkona, jolloin vieraaksi saapuu Iiro Pakarisen edustama Metallurg Magnitogorsk.

– Hieno haaste meille. Olemme pelanneet heitä vastaan kovia pelejä aiemmin ja varmasti sellainen on edessä myös nyt. Joukkueestamme huokuu terve itseluottamus. Ei meidän tarvitse pelissä juuri mitään muuttaa, mutta tahtotilan täytyy olla jälleen tapissa, Anttila ennakoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin