Maanantaina iso näytönpaikka – ”Meillä on varmasti virtaa”

Neljän ottelun vieraskiertue tulee päätökseensä maanantaina Tsheljabinskissä. Alex Grant lupaa taistelutahtoa olevan jokerijoukkueen jäälle Traktor-peliin.

Lauantai-iltapäivä Astanassa ei mennyt kolmannessa erässä Jokereiden suunnitelmien mukaan. Isäntä Barys iski viisi maalia ja karkasi helsinkiläisten kannalta katsottuna rumaan voittoon. Sunnuntaina Tsheljabinskissä oli analyysin aika, mutta yhden huonon erän ei annettu liikaa vaikuttaa isoon kuvaan.

-Se on peli, jonka haluamme unohtaa, mutta tietysti kävimme läpi virheitämme ja miten voimme välttää ne tulevaisuudessa. Olemme pelanneet hyvin suurimman osan kautta, mutta joskus tulee pelejä, joissa kaikki menee vikaan. Asiat on nyt käsitelty ja katsomme eteenpäin, Grant kertoi palaverin annista.

Neljän pelin vieraskiertueita on tällä kaudella runkosarjassa vain kaksi, joista jälkimmäinen on nyt käynnissä. Neljä pistettä kolmesta pelistä on hyvä suoritus ja voitto maanantailta olisi tärkeä päätös rankalle jaksolle. Maajoukkuetauko tuo joukkueelle muutaman vapaapäivän loppuviikkoon.

Grant ei tunne kropassaan väsymystä, vaan vimmaa edellisen pelin jäljiltä. Joukkueen ylpeys sai kolhun ja kilpeä halutaan nyt kiillottaa.

-Onhan tämä pitkä reissu, mutta tuollaisen selkäsaunan jälkeen olemme varmasti valmiita maanantaina. On vain painettava reset-nappulaa ja tultava keskittyneenä uuteen peliin. Sellainen tunnelma joukkueessa vallitsee. Takaan, että virtaa riittää ja esityksemme on hyvä, kanadalainen vakuutti.

Syyskuussa Jokerit murjoi Traktorin Helsingissä 8-0, joten myös vastustajalla on kana kynittävänä maanantaina. Lisäksi jääkiekkokaupungin ylpeys pelaa tärkeistä pisteistä, sillä playoff-paikka ei ole vielä varma ja nousu pykälää ylemmäs seitsemänneksi itäisessä konferenssissa edelleen mahdollista.

Grant tietää, että edessä on jälleen vaativa testi, kuten kolmessa edellisessäkin vieraskaukalossa. Hän haluaa joukkueen keskittyvän oleellisen ja unohtavan kaiken muun.

-Meidän on oltava kärsivällisiä. Pidämme kiinni omasta suunnitelmastamme emmekä anna häiriötekijöiden vaikuttaa. Keskittyminen on avainasia kestää peli sitten 60 tai 65 minuuttia, hän sanoi.

Grant pelaa ensimmäistä kauttaan KHL:ssä ja kotimantereensa ulkopuolella. Suuri amerikkalaisen jalkapallon ystävä joutuu jättämään kauden kohokohdan Super Bowlin ensimmäistä kertaa väliin sitten lapsuutensa.

-Onhan tämä aika erikoista, koska olen katsonut pelin joka kerta niin kauan kuin muistan. Jos meillä ei olisi omaa ottelua huomenna ja olisimme kotona, katsoisin Super Bowlin varmasti. Nyt tarkistan aamulla heti herättyäni, mitä siellä on tapahtunut, Grant nauroi ja antoi vielä ennustuksen ottelun voittajasta. Vastakkain ovat Los Angeles Rams ja New England Patriots.

-Ramsin hyökkäys on ollut uskomaton tällä kaudella, mutta on vaikea lähteä veikkaamaan Tom Bradya (Patriotsin pelinrakentaja) vastaan. Luulen, että Patriots voittaa jälleen. Heillä on kokenut joukkue, joka on voittanut mestaruuden useamman kerran. He hävisivät Super Bowlissa viime vuonna, joten siellä on iso halu saada revanssi, jokeripakki ennakoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019