Maalivahtikaupoilla

Moi pitkästä aikaa! Viime ajat ovat olleet hektisiä ja siksi en ole kirjoittanut hetkeen. Muutamia viikkoja sitten päättyi nyt jo entisen maalivahtimme kausi. Ikävä loukkaantuminen pakotti meidät etsimään uutta maalivahtia.

Seura oli kesällä panostanut maalivahtiin paljon, mutta kilpailukykyistä kakkosveskaria meillä ei ollut. Oli myös selvää, että titteleiden voittamiseen tarvitsisimme huippuluokan portinvartijaa. Niinpä löimme viisaat päämme yhteen ja aloitimme etsinnät.     

Minä, latvialainen puolustajamme Reinis Demiters ja päävalmentajamme Salva Barnola ryhdyimme toimeen tutkimalla kontaktejamme. Laitoin jopa sosiaaliseen mediaan yleisen ilmoituksen työpaikasta. Sain ilmoitukseeni paljon vastauksia, mutta valitettavasti etsimäämme maalivahtia ei sen kautta löytynyt. Minun apajani oli Suomi, sillä kontaktini ovat enimmäkseen siellä. Reinis etsi kotimaastaan ja Itä-Euroopasta. Salvalla oli kontakteja Slovakiassa. 

Voitte kuvitella, että ei ole helppoa löytää huippumaalivahtia Espanjan liigaan keskellä kautta. Yleensä huipuilla on jo työpaikat, mutta vaikka ei olisi he eivät välttämättä halua lähteä Espanjaan, mikäli haaveilevat vielä suuremmista liigoista. Etsimme siis joko nuorta maalivahtia, joka on pelannut hyvällä tasolla, mutta haluaisi kerätä kokemuksia ennen opiskeluja tai niiden lomassa. Tai jo uraansa lopettelevaa veteraania, joka haluaa nauttia jääkiekosta vielä viimeiset vuodet.

Soitin vanhoille valmentajilleni ja maalivahtivalmentajille. Ajattelin heidän tuntevan mahdollisesti kiinnostuneita maalivahteja. Soittelin myös pelaaja agenteille. Suomesta löytyi muutamia hyvinkin kiinnostuneita ja tasokkaita maalivahteja. Valitettavasti lähteminen ja kaiken keskeyttäminen Suomessa näin lyhyellä varoitusajalla tuotti kyseisille maalivahdeille lopulta vaikeuksia. 

Lopulta kriteerit täyttävä maalivahti löytyi. Reiniksen kontaktien kautta löysimme 35-vuotiaan venäläismaalivahdin. KHL-kokemusta omaavan Evgeni Tsaregorodtsevin. Ongelma oli siis ratkaistu. Evgeni saapui nopeasti. Jouduimme pelaamaan vain yhden ottelun käytännössä ilman maalivahtia. Ennen Evgenin saapumista pelasimme yhden ottelun täysin harrastetason maalivahdilla Andorrasta. Christian saapuu toisinaan Andorrasta auttamaan harjoitustemme maalivahtivajetta. 

Mutta miten saapui Evgeni? Hänen sopimuksensa päättyi Puolassa. Seura ei ollut maksanut palkkoja ja maalivahti oli luonnollisesti tyytymätön. Hän oli valmis tulemaan Espanjaan. Vieläpä linja-autolla. Nopein ja halvin tapa kuljettaa mies tänne osoittautui bussimatkaksi Gdanskista Barcelonaan. Mies istui 36 tuntia linja-autossa, söi tertun banaaneja ja sämpylän sekä läpäisi kaksi poliisin tekemää tullitarkastusta Saksassa ja Espanjan rajalla. Kun minä ja Reinis olimme kyseisenä sunnuntaina Barcelonassa katsomassa jalkapalloa, oli luonnollista ajatella, että nappaamme Evgenin kyytiin Estadio del Nortelta. 

Matkaa varten saimme lainaksi Salvan pakettiauton. Tuntematta reittejä lähdimme siis suunnistamaan. Emme olleet aikaisemmin ajaneet Barcelonassa. Reinis ajoi ja minä toimin kartturina. Pysäköimme linja-autoaseman parkkiin ja jatkoimme metrolla Camp Noulle. Ottelun jälkeen palasimme asemalle odottamaan Evgenia. Hänen piti saapua Barcelonaan klo 22:30, mutta pitkän matkan kommervenkit viivyttivät ja bussi saapui kolme tuntia myöhässä. 

Lopulta mies saapui. Juuri sellaisena kuin 36 tuntia bussissa istunut saapuu. Hyvin väsyneenä, mutta varmasti huojentuneena siitä, että Reinis ymmärtäisi venäjää. Matkaa oli jäljellä enää vain noin puolentoista tunnin nousu Puigcerdàhan. 

Nyt talossamme asuu siis latvialainen, venäläinen, espanjalainen ja suomalainen. Yhteiselo sujuu mallikkaasti. Jatkamme edelleen La Ligan toisina, mutta tänä vuonna sarja on hyvin tasainen. Tätä kirjoittaessa jäljellä on yksi kotipeli ennen joulua. Lauantaina 22.12 kohtaamme kotona Majalahondan Madridista. Pelin jälkeen sunnuntaina lennän viikoksi Suomeen viettämään joulua.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

-Kustaa

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021