Maalijuhlat varsinaisella peliajalla, Juvonen dominoi rankkareissa

Jokerit menetti johtoaseman, nousi uudelleen edelle, joutui jatkoajalle ja kairasi lopulta pisteet voittomaalikilpailussa Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan. Torstain jännitysnäytelmä piti fanit penkkiensä reunalla koko illan.

Jokerit – Torpedo Nizhni Novgorod vl. 5-4 (2-0, 1-3, 1-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Torpedo kuuluu KHL:ssä niihin joukkueisiin, joilta voi odottaa ihan mitä tahansa. Tiistaina joukkue oli hävinnyt Riiassa Dinamolle, joten oli selvää, että taitavista pelaajista koostuva ryhmä tulisi Helsinkiin ärsytettynä. Niin myös kävi ja kamppailusta muodostui todellinen trilleri.

Jokerit meni avauserässä 2-0-johtoon Iiro Pakarisen ja Nicklas Jensenin osumilla. Pakariselle osuma oli jo kauden viides ja Jensen taas viimeisteli heti paluuottelussaan loukkaantumisen jäljiltä.

Toisessa erässä Jokerit ei ollut parhaimmillaan. Torpedo tuli kahden maalin takaa rinnalle ja ohi salakavalasti, muttei kenttätapahtumien vastaisesti. Helsinkiläisten onneksi Jordan Schroeder iski päätösminuutilla isännät tasoihin ylivoimalla. Osuma oli amerikkalaiselle kauden ensimmäinen.

Kun hana oli saatu auki, Schroeder viimeisteli toisen maalinsa heti kolmannen erän alkajaisiksi. Tehot 2+1 olivat sentteriltä tärkeät vaisumpien edellisten otteluiden jälkeen. Schroeder pelasi torstaina Markus Hännikäisen ja Teemu Turusen välissä, kun Kalle Kossila oli sivussa.

Torpedo ei luovuttanut, vaan kolmannesta erästä muodostui huima taistelu. Molemmissa päissä nähtiin tilanteita ja lopulta vieraat onnistuivat tasoituksessa aivan päätöshetkillä. Näin edessä oli voittomaalikilpailu.

Siinä Jesse Joensuu sai kiekon yläputken kautta juuri ja juuri maaliviivan yli heti ensimmäisessä parissa. Tämän jälkeen show’n varasti Janne Juvonen, joka torjui viisi Torpedo-pelaajan yritystä. Juvosen suoritus oli erinomainen ja takasi Jokereille viidennen peräkkäisen voiton.

-Ensimmäinen erä meni 2-0 meille, muttei ehkä oltu ihan niin hyviä pelillisesti. Toinen oli kuritonta pelaamista ja sisälsi paljon jäähyjä. Ei ole koskaan hyvä, kun vastustaja tekee kolme maalia, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti. 

-Löydettiin onneksi tie voittoon. Kolmas erä oli ihan hyvää tekemistä lukuun ottamatta viimeisen minuutin tasoitusta. Pitää olla iloinen voitosta; välillä valmentajat vähän liikaa analysoivat näitä pelejä, hän hymähti.

Maalivahti Juvoselle peli oli ensimmäinen Hartwall Arenassa. Marjamäki olisi toivonut kenttäpelaajilta parempaa tekemistä päästetyissä maaleissa. Niitä hän ei pistänyt maalivahdin piikkiin. Juvoselle merkattiin 31 torjuntaa, joista moni oli isoja pelastuksia.

-Olimme ehkä mentaalisesti väsyneitä, koska kaikki takaiskut tulivat huonon keskittymisen seurauksena. Se pitää saada lauantaina paremmaksi. Olisimme voineet enemmän auttaa Juvosta, Marjamäki sanoi.

Jokerit päättää viikon kotiottelulla lauantaina Barys Nur-Sultania vastaan. Peli alkaa klo 16.00. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Tervetuloa kannustamaan Jokerit kuudenteen peräkkäiseen voittoon!