Maali pysyi jälleen puhtaana – Tuhkanen säväytti debyytissään

Jokerit pelasi toisen peräkkäisen harjoituskauden ottelun päästämättä maalia, kun Dinamo Riika kaatui Tikkurilassa 5-0 torstaina. Teemu Turunen osui kahdesti ja 20-vuotias puolustaja Oliver Tuhkanen iski maalin debyytissään.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit otti komennon nopeasti avauserässä, kun Jordan Schroeder nosti maalin edestä 1-0-osuman. Enempää maaleja ei ensimmäisen 20-minuuttisen aikana nähty, mutta punakeltaiset olivat selkeästi pelin päällä koko ajan. Anders Lindbäck sai olla tolppien välissä varsin rauhassa.

Toinen erä oli tasaisempi, mutta Jokereiden tehokkuus oli luokkaa parempaa kuin vastustajalla. Iiro Pakarinen viimeisteli neljännen osumansa kolmeen harjoituskauden otteluun, kun hieman onnekkaasti kiekko ponnahti Kalle Kossilan syötöstä hänen kauttaan maaliin.

Seuraavaksi oli debytantti Oliver Tuhkasen vuoro nousta otsikoihin. 20-vuotias puolustaja nousi ennakkoluulottomasti aloituksen jälkeen maalille ja nosti viileästi 3-0-osuman. Tuhkanen pelasi muutenkin vakuuttavan ottelun ja pystyi erinomaista luisteluaan hyödyntämällä pitämään itsensä pelin sisällä myös omassa päädyssä.

Kolmannessa erässä Dinamon kaasu ei enää riittänyt, vaan Jokerit pystyi kontrolloimaan peliä. Teemu Turunen pääsi maalin edessä yrittämään pari kertaa ratkaisua ja onnistuikin viimein viemään isännät 4-0-johtoon. Vielä ottelun lopussa Turunen ohjasi taidokkaasti luistimellaan Kossilan syötön verkkoon ylivoimalla.

Dinamolta puuttui kokoonpanostaan muutama tärkeä pelaaja loukkaantumisten ja olympiakarsintoihin valmistautuvien Latvian maajoukkuemiesten poissaolojen myötä. Siitä huolimatta Jokerit voi olla tyytyväinen esitykseensä. Lindbäckille kirjattiin tolppien välissä lopulta 28 torjuntaa ja etenkin toisessa erässä hän oli täystyöllistetty.

Joukkueet kohtaavat uudelleen perjantaina. Ottelu alkaa klo 18.30 ja suoraa lähetystä voi seurata tämän päivän tapaan Jokerit.comissa ja Jokereiden YouTube-kanavalta.

Jokerit – Dinamo Riika 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
04.07 Jordan Schroeder (Brian O’Neill, Henri Ikonen) 1-0
26.03 Iiro Pakarinen (Kalle Kossila, Markus Hännikäinen) 2-0
33.07 Oliver Tuhkanen (Hannes Björninen) 3-0
46.05 Teemu Turunen (Julius Junttila, John Norman) 4-0
54.39 Turunen (Kossila, Björninen) yv. 5-0

Maalivahtien torjunnat:
Anders Lindbäck J 7+15+6=28
Johan Mattsson D 11+11+13=35

Rangaistukset: JOK 3x2min, DIN 6x2min.