Luottavaisena jättiläisen vieraaksi – ”Meidän ei tarvitse esittää ihmeitä”

Jokerit ja SKA kohtaavat lyhyen ajan sisään toisen kerran, kun joukkueet iskevät torstaina yhteen Pietarin jääpalatsissa. Edellinen vääntö päättyi helsinkiläisten murskavoittoon ja Jesse Joensuu uhkuu rauhallista luottoa omiinsa myös uuden kamppailun alla.

Lyhyt kahden ottelun vieraskiertue pyörähti käyntiin tiistaina Moskovan alueen Podolskissa, jossa Jokerit kaapi voiton luvuin 3-2. Sarjapisteitä isompiin otsikoihin nousi vastustajan toiminta, joka aiheutti Alex Grantin ja Teemu Erosen loukkaantumiset. Molemmat jättivät pelin kesken päähän kohdistuneiden taklausten seurauksena kolmannessa erässä.

Tunteet kävivät kuumina vielä kamppailun jälkeenkin ja pukukopissa Jokerit riemuitsi voitosta tavallista rauhallisemmin, sillä kahden pelaajan runteleminen jätti ymmärrettävästi jälkensä. Kostomielialaa Joensuu ei kuitenkaan havainnut.

-Ne olivat tärkeät pisteet ja totta kai harmitti kavereiden puolesta. Sillä tavalla tässä kuitenkin ollaan ammattilaisia ja suhtautuminen ammattimaista, ettei jääty liikaa asiaa surkuttelemaan, Joensuu kertoi. 

-Eikä tämän tasoisen joukkueen kannata lähteä kostamaan. Pystymme pelaamalla voittamaan noita pelejä, hän hymähti.

Pietarissa pelataan torstaina jälleen kahdesta pisteestä, mutta tällä kertaa niillä saattaa olla tavallista isompi merkitys runkosarjan loppusijoituksiin. Yhden ottelun enemmän pelannut SKA on läntisen konferenssin kakkosena kaksi pistettä Jokereita edellä. Helsinkiläisillä on siis herkullinen paikka nousta jättiläisen rinnalle.

Kaksi viikkoa sitten Hartwall Arenassa Jokerit löylytti SKA:ta ennätyslukemin 6-0. Vastaavaa selkäsaunaa kaksinkertainen mestari ei ole aiemmin KHL:ssä kokenut ja asia on takuulla muistissa, kun kiekko putoaa torstaina jäähän.

-Ihan varmasti he muistavat ja ovat varmasti myös parempia nyt kuin Helsingissä. Me lähdemme nauttimaan pelistä ja kohtelemme sitä kuin mitä tahansa muutakin ottelua, Joensuu alleviivasi.

-Meidän juttumme on pitää kiekko jäässä, syöttää lavasta lapaan ja noudattaa pelisysteemiämme. Ei pidä keskittyä epäolennaisuuksiin, ja huomenna on varmasti niitäkin hetkiä, kun joudumme puolustamaan. Se pitää tehdä tiiviisti, jotta pystyisimme turhauttamaan SKA:ta. 

Jokereiden leirissä itseluottamus on noussut joulu-tammikuun vahvojen otteiden ansiosta. Harvassa ovat olleet ne hetket, kun joukkue olisi ollut pidempiä jaksoja pulassa vastustajiensa kanssa. Kaukalossa asiat tapahtuvat nopeasti, päättäväisesti ja ennen kaikkea yhdessä. 

Pietarin jääpalatsi on fanaattisine kotiyleisöineen yksi KHL:n vaikeimmista vieraskaukaloista. Jokerit on kaivanut historiassaan siellä yhden voiton, mutta luotto on vakaa, että huomenna sarakkeeseen tehdään uusi merkintä.

-Meillä on tarpeeksi hyvä materiaali ja meininki, ettei meidän pidä esittää mitään ihmeitä voittaaksemme. Totta kai tarvitaan paras suoritus joka jätkästä irti, mutta perustekemisemme on riittävän korkealla tasolla tällä hetkellä, Joensuu sanoi.

Helsinkiläisten riveissä on paljon kokemusta ja Joensuu itsekin pelaa jo viidettä kautta helsinkiläisseurassa. Kevään huipennus alkaa puolentoista kuukauden päästä ja sinne on vielä matkaa taivallettavana. Vaikka pelit tällä hetkellä sujuvatkin, jalat halutaan pitää maassa.

-Pieni realismi pitää aina muistaa, eikä lähteä kuvittelemaan liikoja. Kerran olemme minun aikanani menneet toiselle kierrokselle ja yhteensä Jokerit on ollut siellä kahdesti. Runkosarja on usein ollut hyvä, mutta kevättä ei pidä tässä vaiheessa lähestyä sillä tavalla, että olisimme jotain saavuttaneet, Joensuu sanoi.

-Jo ensimmäisestä kierroksesta tulee tosi kova. Siihen pystyy parhaiten valmistautumaan siten, että vahvistaa perustaa. Haluamme joka ilta olla lähellä maksimiamme ja huomenna on jälleen hyvä paikka testata sitä, hyökkääjä kiteytti.

Jokereiden ja SKA:n välinen ottelu Pietarissa alkaa torstaina klo 18.30 Suomen aikaa. Viasat ja Viaplay välittävät kamppailun suorana lähetyksenä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021