Lugano kaatui kolmannen erän maaleilla

Jokerit ja Lugano järjestivät Spengler Cupin yleisölle maalijuhlat, jotka päättyivät Jokereiden eduksi 6-4. Tulos tarkoitti helsinkiläisille kakkossijaa alkulohkossa, joten pelit jatkuvat heti huomenna.

-Lähdimme siitä, että haluamme voittaa tämän pelin ja se näkyi kyllä kopissa jo ennen ottelua, sanoi valmentaja Hannu Virta.

Jokerit hallitsi peliä ensimmäisessä erässä, mutta maalivahti Mark Owuya teki tyhjiksi punakeltaisten yritykset kerta toisensa jälkeen. Erityisesti erän ainoan ylivoimapelin aikana Jokereilla oli mahdollisuuksia siirtyä johtoon. Toisessa päässä Henrik Karlsson sai olla suhteellisen rauhassa, vaikka Luganon ruotsalaisketju Linus Klasen – Tony Mårtensson – Fredrik Pettersson pääsikin muutamaan otteeseen hyville paikoille.

Punakeltaiset ottivat johdon erän loppupuolella. Ville Lajunen avasi komeasti peliä ja lähetti Brandon Kozunin matkaan keskialueelta. Jokereiden paras pistemies leikkasi keskelle ja laukoi tarkasti etuylänurkkaan lukemiksi 1-0.

Toisen erän alussa Lugano tuli kahdella pikamaalilla rinnalle ja meni ohi. Ensimmäisen viimeisteli kovalla lyöntilaukauksella Ryan Glenn ja toisen Lorenz Kienzle, joka sai tilanteessa hyvän poikittaissyötön ex-jokeri Ilari Filppulalta. Kauan ei Lugano ehtinyt johdosta nauttia, kunnes Jokerit kuittasi rinnalle. Tim Kennedy teki ensimmäisen maalinsa helsinkiläisseurassa, kun hän löi päädystä ponnahtaneen kiekon Owuyan kautta verkkoon. 

Peli jatkui hienoisessa Jokereiden hallinnassa, mutta nopeiden osumien jälkeen molemmat pyrkivät hieman terävöittämään puolustuspelaamistaan. Luganolle sattui kuitenkin erän puolivälin jälkeen iso virhe omalla alueella, ja Roope Talaja pääsi kiinni harhasyöttöön. Hän viimeisteli varmasti 3-2-lukemat ja pääsi hänkin juhlimaan avausmaaliaan Jokereissa.

Erän loppu oli jälleen synkempää helsinkiläisten kannalta. Alivoimalla Lugano tuli tasoihin, kun Philip Larsen menetti kiekon omalla siniviivalla. Damien Brunner viimeisteli irtokiekosta luvut 3-3:een. Vain 48 sekuntia myöhemmin tuli toinen nukahdus, jonka seurauksena Klasen pääsi Petterssonin syötöstä läpiajoon, eikä erehtynyt. Kolmanteen erään Jokerit joutui maalin takaa-ajoasemasta.

-Vähän teimme henkilökohtaisia virheitä toisessa erässä, mutta kopissa päätimme, että kolmannessa löydämme tien voittoon. Hienon nousun pojat saivatkin aikaan, mutta se ei ihan riittänyt lohkovoittoon, Virta totesi.

Kolmas erä oli helsinkiläisiltä turnauksen tähän asti paras. Lähtö oli lentävä, sillä vain 26 sekunnin jälkeen syntyi tasoitus. Peter Regin ja Kozun tarjoilivat nopean hyökkäyksen päätteeksi Larsenille loistopaikan, eikä tanskalainen erehtynyt. Lukemissa 4-4 ote alkoi jälleen kääntyä Jokereille.

Viisi minuuttia myöhemmin oli Arturs Kuldan vuoro tehdä ensimmäinen maalinsa jokerinutussa. Latvialaispakki sai kiekon siniviivalla Juhamatti Aaltosen ohi menneen vedon jälkeen ja kiskaisi kovan lyöntilaukauksen ohi Owuyan. Kuldan tehot ottelussa olivat komeat 1+2.

Lohkon tilanne meni vieläkin kimurantimmaksi, kun myös tehoihin 1+2 yltänyt Lajunen osui kuusi minuuttia ennen loppua Pekka Jormakan ja Jesse Joensuun esityöstä. Jokerit olisi tarvinnut lohkovoittoon kolmen maalin voiton ja yrittikin lopussa ilman maalivahtia tehdä seitsemännen osuman. Sitä ei kuitenkaan syntynyt, joten punakeltaiset jäivät lohkossa toiseksi.

-Positiivista oli ehdottomasti se, että loimme todella paljon maalipaikkoja. Peli on täällä vähän erilaista kuin KHL:ssä, jossa pelataan niin voimakkaasti puolustuksen kautta, Virta kertoi.

-Huomaa, että pelaajat ovat innostuneet tällaisesta pelaamisesta ja tykkäävät siitä. Halli on loppuunmyyty ja hyvä sveitsiläinen meininki siihen päälle. Ja kyllä tässä joukkueessa on tietynlainen ylpeys, että kun jokeripaita vedetään päälle, halutaan aina myös voittaa, valmentaja jatkoi.

Jokerit jatkaa pelejä tiistaina puolivälierissä, johon vastustaja ratkeaa tänä iltana Kanadan ja Davosin välisessä pelissä. Joka tapauksessa tiistain ottelu alkaa 16.00 Suomen aikaa.

-Rytmi on pystytty pitämään samana eli aamujäillä ei ole käyty ollenkaan. Lisäksi pelataan tasaisesti neljällä ketjulla, jolloin yksittäisille pelaajille ei kuormitus muodostu liian kovaksi. Huomenna mennään taas, Virta päätti.

Lugano – Jokerit 4-6 (0-1, 4-2, 0-3)
17.10 Brandon Kozun (Ville Lajunen, Arturs Kulda) 0-1
21.00 Ryan Glenn (Tim Stapleton, Fredrik Pettersson) 1-1
22.09 Lorenz Kienzle (Ilari Filppula) 2-1
23.59 Tim Kennedy (Kulda, Lajunen) 2-2
31.41 Roope Talaja 2-3
36.44 Damien Brunner (Gregory Hofmann) av. 3-3
37.32 Linus Klasen (Pettersson) 4-3
40.26 Philip Larsen (Kozun, Peter Regin) 4-4
45.21 Kulda (Juhamatti Aaltonen, Kennedy) 4-5
53.21 Lajunen (Pekka Jormakka, Jesse Joensuu) 4-6

Maalivahtien torjunnat:
Mark Owuya L 13+11+7=31
Henrik Karlsson J 8+7+6=21

Jäähyt: Lugano 3x2min, Jokerit 3x2min

Yleisöä: 6300

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019