Loukkaantumiset varjostivat voittoa – ”Kova oli hinta”

Jokerit otti tärkeät kaksi pistettä Vitjazin vieraana, mutta vastustajan rumat otteet päättivät Alex Grantin ja Teemu Erosen ottelun ennen aikojaan. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei hyvällä katsonut Vitjazin toimintaa, mutta antoi omilleen kehut kurinalaisuudesta.

Vitjaz - Jokerit 2-3 (0-1, 1-0, 1-2) (Tilastot KHL.ru)

Kamppailu Podolskissa oli kahden erän jälkeen tilanteessa 1-1, kun Nicklas Jensen vei helsinkiläiset johtoon heti toisella minuutilla ja kotijoukkue tasoitti toisen erän lopulla. Kolmannessa ottelu räjähtikin sitten toden teolla käyntiin, mutta valitettavasti väärällä tavalla.

Romuluinen Jevgeni Artjuhin niittasi Alex Grantia päähän, kun päätöserä oli edennyt 11 minuutin kohdalle. Tuomarit heittivät Vitjaz-hyökkääjän suihkuun ja Jokerit pääsi ylivoimalle. Ei mennyt aikaakaan, kun Mikko Lehtonen sivalsi 2-1-johtomaalin.

Kotijoukkueen seuraava sikailija oli Aleksei Makejev, joka teloi hyppytaklauksella Teemu Erosen. Myös tämä taklaus osui suoraan päähän, eikä Eronen Grantin tavoin enää palannut kaukaloon tällin jälkeen. Lehtonen teki ylivoimalla illan toisen maalinsa ja sinetöi helsinkiläisten voiton. Vitjazin kavennus lopussa tuli isäntien kannalta liian myöhään.

Voitto jätti jokerileiriin kaksijakoisen maun. Pisteet olivat tärkeät läntisen konferenssin kärkitaistossa, mutta puolustajien loukkaantumiset todella harmillisia.

-Pelasimme kaksi ensimmäistä erää mielestäni ihan hyvin, mutta viimeinen terävyys puuttui maalipaikoissa. Muuten olin kyllä tyytyväinen pelaamiseen. Kolmannessa teimme ylivoimalla tarvittavat maalit, sanoi päävalmentaja Lauri Marjamäki ja otti myös kantaa vastustajan toimintaan.

-Ensinnäkin olen tosi ylpeä, että kurinalaisuutemme piti. Nyt tapahtui sellaisia asioita, jotka liiga toivottavasti tutkii tarkkaan. Vastustajan toiminta oli sellaista, jota en ole tällä kaudella vielä nähnytkään. Voiton hinta oli tänään kova, Marjamäki sanoi.

- Päähän kohdistuneet taklaukset ja jalkapyyhkäisyt ovat todella vaarallisia tekoja. Toivottavasti tällaista ei nähdä enempää. Tänäänkin oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, mutta lopussa toisella paloi pinna, päävalmentaja päätti.

Kaksi maalia tehneelle Lehtoselle osumat olivat kauden 14:s ja 15:s. Jokereiden KHL-ajan puolustajien yhden kauden piste-ennätys meni siis rikki jo tänään, kun Lehtosen saldo on 46 ottelun jälkeen 15+22=37. Edellinen ennätys oli Grantin nimissä viime kaudelta (13+23=36).

Jokerit jatkaa lännessä neljännellä sijalla. Seuraava ottelu pelataan torstaina SKA:n vieraana. Tuolloin helsinkiläiset nousisivat voitolla pietarilaisten edelle.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020