Loppiaisen iso ottelu – ”Haluamme esittää parastamme”

Jokereiden ja SKA Pietarin kohtaamisista ei sähköä puutu. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella ja molemmat tulevat kamppailuun vakuuttavassa vireessä.

Runkosarjan viimeinen kolmannes on hyvässä vauhdissa. Playoffsit siintävät horisontissa, mutta vielä on paljon töitä edessä ennen ulosmittausta. Jokerit lähtee sunnuntain SKA-peliin kuuden ottelun pisteputkessa, jonka aikana joukkue on voittanut viisi kamppailua.

-Tarkoituksemme on saada viimeisen 18 pelin aikana pelaaminen ja tunnetila siihen kuntoon, että voimme luottavaisina lähteä tosipeleihin, ja tiedämme, mitä olemme menossa tekemään, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoo.

-Lähtökohdat ovat hyvät tälle pelille, koska joukkue on pelannut hyvin jo pidemmän aikaa. Vaikka välillä on tullut tappioita, pelillinen anti on ollut suurimmaksi osaksi positiivista. SKA on meille hyvä mittari, jota vastaan haluamme esittää parastamme, hän jatkaa.

SKA kuuluu TsSKA Moskovan kanssa läntisen konferenssin jättiläisiin, jotka ovat tottuneet pelaamaan pitkiä keväitä. Jokerit haluaa samaan kastiin ja kukisti TsSKA:n ennen joulua 4-1 Hartwall Arenassa. Marjamäki ei paljasta, miten Jokerit muuttaa pelaamistaan suurseuroja vastaan, mutta pientä hienosäätöä on tehty.

-Se tapa, miten pelattiin TsSKA-pelissä. Ehkä meillä on tietty tapa, miten haluamme pelata näitä kyseisiä joukkueita vastaan. Yritetään myös siitä voitosta ammentaa huomiseen, onnistua valmistautumisessa ja muistaa pelilliset asiat, Marjamäki kertoo.

Pelaajat ovat viime päivinä korostaneet tasaisuutta otteissa. Että huonot hetket olisivat mahdollisimman lyhyitä ja joukkue pysyisi pelin päällä suurimman osan 60 minuutista. Valmennus puhuu enemmän järjenkäytöstä oikeilla hetkillä ja tilanteiden tunnistamisesta.

-On puhuttu momentumeista; mitä tulostaulu näyttää ja miten silloin kannattaa pelata. Pysytään rauhallisena ja jatketaan vain omaa pelaamista. Välillä on ollut kauhea kiire mennä tekemään maaleja joka vaihdossa. Tällaisten asioiden kanssa on toisinaan taisteltu, Marjamäki avaa.

-Toisaalta tasaisuus on ollut myös valttimme, kun katsoo otteluiden tuloksia ja pelaajien suorituksia. Laajalta rintamalta on tullut onnistumisia ja tasaisesti on pystytty pelaamaan neljällä kentällä.

Jokereiden loukkaantumistilanne on parantunut viime viikkoina, kun enää Marko Anttila ja Eemeli Räsänen ovat pidempään sivussa. Kapteeni Peter Reginin loukkaantuminen Bratislavassa ennen vuodenvaihdetta oli takaisku ja hänen paluuajankohtansa kaukaloihin vielä arvoitus.

Jos ja toivottavasti kun Jokerit saa kaikki pelaajat terveiden kirjoihin, on joukkueella käytössä 16 hyökkääjää ja kahdeksan puolustajaa sekä Kiekko-Vantaan mukana olevat kahden suunnan sopimuspelaajat. Räsäsen ja Kristian Vesalaisen peluuttaminen mahdollistaa KHL:n sääntöjen mukaan kahden ylimääräisen pelaajan nimeämisen kokoonpanoon. Näin Jokerit voisi teoriassa pelata 12 hyökkääjällä ja kahdeksalla puolustajalla tai 13 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla.

Marjamäki kertoo, että runkosarjan loppusuoralla kaikille halutaan antaa peliaikaa, joten kokoonpano elänee jonkin verran pelistä toiseen.

-Äärimmäisen hölmöä olisi pelata vain 12 hyökkääjällä ja pitää loput sivussa. Meillä on niin tasainen joukkue, ettei suoritustasomme heilahda, vaikka neljä pelaajaa vaihtuisikin. Kaikki pidämme niin sanotusti elossa, koska kaikkia tarvitaan. Se on fakta, päävalmentaja sanoo.

Sunnuntain huippukamppailun ratkaisukohdat hän löytää tutuista asioista. Jokereiden on oltava valmiita SKA:n yksilötaitoon ja pelattava oikeanlaisella tunnetasolla. Täysin kentällisin pelaaminen ollut Jokereiden yksi vahvuuksista jo pidempään ja myös erikoistilanteet ovat parantuneet viime viikkoina.

-5-5-peli pitää saada vähintään tasoihin, jollei jopa yhden verran plussalle. Erikoistilanteet ovat ratkaisevia ja jäähyttömyys korostuu. Otimme viime pelissä Sibiriä vastaan aivan liikaa jäähyjä, Marjamäki toteaa.

Ylivoimalla Jokerit on tehnyt kuudessa viime pelissä seitsemän osumaa, kun taas alivoimalla omiin on mennyt kolme kiekkoa. Alivoima on kolme viime peliä pitänyt oman pään puhtaana, mikä on hyvä merkki jatkoa ajatellen. SKA tarjoaa totta kai tässäkin asiassa eri tason haasteen.

-Alivoima on ollut erittäin hyvää viime pelit ja ylivoimallakin on saatu onnistumisia. Jos meillä oli hetkellinen vaikeampi jakso, niin nyt molemmat osa-alueet ovat parantuneet kovan työn kautta. Pidetään ne samanlaisina ja plusmerkkisinä, Marjamäki alleviivaa.

Läntisen konferenssin kolmosen Jokereiden ja kakkosen SKA Pietarin välinen huippuottelu alkaa sunnuntaina Hartwall Arenassa klo 16.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020