Lööv palaa pitkän tauon jälkeen Eurooppaan – ”Haluan nauttia ja voittaa”

Viktor Lööv palaa Eurooppaan neljän Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen motivoitunein mielin. Ruotsalaispuolustaja odottaa aikaansa Jokereissa suurella innolla.

Ruotsissa keli on hemmotellut ihmisiä viime viikkoina samaan tapaan kuin Suomessa ja Tukholmassa majaansa pitävä Lööv on hymyillyt kilpaa auringon kanssa. Neljä vuotta vaativassa AHL:n pelitahdissa vaihtuvat nyt paluuseen Eurooppaan ja laadukkaaseen sarjaan, jossa Lööv uskoo pystyvänsä nousemaan seuraavalle tasolle pelaajana.

-Olen juuri nyt todella onnellinen, Lööv vastaa puhelimeen kävellessään Tukholman kaduilla kotiinpäin punttitreenin jälkeen.

-Pelasin neljä vuotta AHL:ssä, eikä se ole sosiaaliselle elämälle paras yhtälö. Muutto Eurooppaan ja siirto Jokereihin oli minulle itsestään selvä valinta ja täydellinen kokonaisuus. KHL on paras liiga Euroopassa, joten tämä on minulle hyvä steppi, hän jatkaa.

Södertäljen kasvatti lähti syksyllä 2014 taistelemaan paikasta NHL:ssä Toronto Maple Leafsin organisaatioon. Vyölle kertyi reilun kahden vuoden aikana neljä NHL-ottelua sekä myöhemmin siirrot New Jersey Devilsin ja Minnesota Wildin organisaatioihin. AHL:ssä Lööv tottui raakaan pelitahtiin, jossa ottelut ovat pääasiassa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Paljon aikaa vietetään myös bussissa, kaukana NHL:n glamourista.

-AHL kovetti minua henkisesti ja siellä oppi pelaamaan väsyneenä, kun kaudessa on 76 ottelua ja usein pelataan kolmena peräkkäisenä päivänä, Lööv kertoo.

-Kun taistelee paikasta NHL:ssä, eikä mahdollisuutta saa helpolla, kasvaa henkisesti. Olin siellä pitkään, koska en halunnut luovuttaa, mutta tiedän, että minulla on enemmän annettavaa. Haluan kehittyä pelaajana ja myös siksi valitsin Jokerit.

KHL:ssä matkustaminen tehdään lentokoneella ja pelejä ei ole niin paljon kuin Pohjois-Amerikan sarjoissa. Tämän Lööv näkee auttavan häntä pääsemään uudelle tasolle. Harjoittelu on laadukkaampaa, pelaajalla on enemmän aikaa palautua ja rentoutua vapaa-ajalla.

-On vaikea pitää tasoaan, kun pelit tulevat niin nopeasti eteen, kuten AHL:ssä. Tasaisuus on minulle iso kehityskohta ja haluan nostaa rimaa korkeammalle, että olisin huononakin iltana lähellä parasta tasoani, Lööv kertoo.

Isokokoinen, 191-senttinen ja liki satakiloinen järkäle on Jokereille iso apu puolustuspäässä, mutta Lööv on myös paljon muuta kuin puolustavaan rooliin tyytyvä pelaaja. Hän haluaa ottaa ruutua kiekollisenakin pelaajana, mihin avut ovat olemassa.

-Teen oikeastaan mitä tahansa valmentajat minulta haluavat. Osaan puolustaa, mutta myös osallistua hyökkäyksiin. Luistelu on mielestäni suurin vahvuuteni ja pystyn liikuttamaan kiekkoa hyvin hyökkääjille, Lööv kuvailee ja nostaa esille myös eurooppalaisen kaukalon soveltumisen hänenkaltaiselleen pelaajalle.

-Kiekkoa pidetään varmasti enemmän kuin AHL:ssä, jossa sitä halutaan vain siirtää ylöspäin mahdollisimman nopeasti. Venäläisen jääkiekon tietäen olen varma, että KHL:ssä on paljon taitoa ja enemmän kiekonhallintaa. Se sopii minulle hyvin.

Löövin vastauksista ja iloisesta puheensävystä välittyy puolustajan vapautuneisuus. Uusi ympäristö, perheen läheisyys ja joukkueen menestysmahdollisuudet olivat niitä syitä, miksi hän halusi juuri Helsinkiin. Heinäkuussa Suomeen saapuu pelaaja, joka on valmis jättämään kaiken jäälle Jokereiden puolesta.

-Haluan nauttia taas jääkiekosta ja pitää hauskaa. Sitä odotan eniten, vaikka tämä on työtäni ja haluan tietysti myös voittaa todella palavasti, hän sanoo ja yllättää vielä lopppuun.

-En ole itse asiassa koskaan edes käynyt Suomessa! Saatan olla ainoa ruotsalainen, joka ei ole ollut siellä. Mutta olen kuullut paljon hyvää, Lööv sanoo nauraen.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022