Lööv kotiutunut Helsinkiin - "Kieli kuulostaa hauskalta"

Pohjois-Amerikasta täksi kaudeksi Jokereihin siirtynyt järkälemäinen ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv nauttii olostaan Helsingissä, kun saa olla lähellä perhettään.

SKA-ottelussa pelikieltoa kärsinyt Lööv oli taas kokoonpanossa maanantaina Dinamo Minskiä vastaan, kun Jokerit otti maalirikkaassa kamppailussa 5-3-kotivoiton. Itse ottelussa Lööville merkattiin kaksi syöttöpistettä.

- Ensimmäinen erä oli vähän soutaamista ja huopaamista, mutta sen jälkeen peli parani. Kaikki oli hallinnassa kuitenkin koko ajan. Haluamme pitää enemmän kiekkoa. Oli kiva onnistua, mutta tärkeintä on, että joukkue voittaa, kertoi Lööv matsin päätyttyä.

Jokerit on aloittanut kauden vahvasti. Tällä hetkellä joukkue majailee läntisen konferenssin sijalla 3 ja eroa kärkipaikkaan pitävään TsSKA Moskovaan on kaksi pistettä.

- Mielestäni meillä on hyvä joukkue. Meillä on kavereita jokaiseen rooliin ja se on selkeää kaikille. Totta kai myös yhteishenki on loistava täällä, se on ollut syy hyvälle menestykselle alkukaudella, jatkoi Lööv.

Isokokoinen ja jykevä ruotsalainen haluaa tuoda joukkueeseen energiaa ja iloisuutta ja käyttää kentällä nopeuttaan hyväkseen. Ensimmäistä kertaa Suomessa kiekkoileva Lööv on ihastunut Helsinkiin. Kaupunki on sopivan kokoinen ja täynnä hyviä ravintoloita.

- Paljon kavereita on käynyt Ruotsista asti vierailemassa. Tämä on täydellisen kokoinen kaupunki, ei liian suuri. En ole käynyt vielä niin monessa ravintolassa, mutta pidän Brondasta. Tähän mennessä se on suosikkini, kehui Lööv.

 Kaukalon ulkopuolella 25-vuotias ruotsalainen rentoutuu monin eri tavoin.

- Tykkään kokkailla, viettää aikaa tyttöystäväni kanssa ja pelata videopelejä. Kirjoja tulee myös luettua jonkin verran.

Suomea hän on oppinut muutaman sanan ja paikallista kieltä puolustaja kuvaileekin hauskan kuuloiseksi.

- Kaikki viikonpäivät kuulostavat erikoisilta, esimerkiksi maanantai, tiistai... torstai kuulostaa oudolta, naureskeli Lööv.

Löövin ja Jokerit näet kehissä jälleen keskiviikkona, kun Hartwall Arenassa vastaan asettuu Vitjaz Podolsk. Liput matsiin myy Ticketmaster. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Teksti: Jonne Kerkkänen

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin