Lokomotivin tiivis paketti liikaa myös neljännessä pelissä

Lokomotiv oli liian vahva Jokereille myös ottelusarjan neljännessä ottelussa. Helsinkiläisseuran hurja ottelutahti kauden lopussa ja valitettavat loukkaantumiset veivät paljon energiaa ja olivat suuria syitä pelien päättymiseen.

Jokerit – Lokomotiv Jaroslavl 1-4 (0-1, 1-1, 0-2) (Tilastot KHL.ru)
Lokomotiv eteni jatkoon voitoin 4-0

Jokerit tuli neljännen ottelun avauserään mainiosti ja sai nopeasti myös ylivoimamahdollisuuden. Sitä ei kuitenkaan onnistuttu käyttämään hyvistäkään paikoista huolimatta. Nicklas Jensenillä oli erän aikana kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta molemmissa hyökkääjän maila katkesi ratkaisevalla hetkellä.

Lokomotiv käytti avauserässä ainoan ylivoimansa tehokkaasti. Vetopaikka pelattiin joukkueen ykköspakki Aleksei Martshenkolle, joka täräytti kiekon verkkoon hieman ennen erän puoliväliä. Kokonaisuutena avauserä oli hyvin tasainen.

Toisessa erässä Jokerit oli ensimmäisen puolikkaan niskan päällä. Tasoituskin nähtiin, kun Jonathan Pudas laukoi sinisen tuntumasta kiekon tolpan ja Lokomotiv-maalivahti Eddie Pasqualen kautta verkkoon. Hetkeä myöhemmin Jokerit oli jälleen ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen ei ottanut sujuakseen. Sen sijaan Lokomotiv nappasi illan toisesta ylivoimastaan toisen maalinsa heti perään ja meni uudelleen johtoon.

Kolmannessa erässä Jokereiden bensa ei enää riittänyt. Joulukuusta alkanut raju rypistys oli ottanut veronsa, eikä joukkue ollut tuoreimmillaan kauden tärkeimmillä hetkillä. Viime syksyn karanteenit ja siirretyt ottelut olivat joukkueelle karhunpalvelus.

Lokomotiv teki kaksi maalia ja varmisti 4-1-voitolla ottelusarjan itselleen lukemin 4-0. Vastustajalta ei voi ottaa mitään pois, sillä Jaroslavlin ylpeys oli todella kompakti, hyvin liikkuva ja kamppaileva paketti, joka turhautti Jokerit kaikissa neljässä ottelussa. On helppoa povata Lokomotiville menestystä myös tulevissa ottelusarjoissa.

Jokereiden osalta kausi päättyi suureen pettymykseen. Helsinkiläisseura on seitsemän KHL-kautensa aikana edennyt kolmesti toiselle kierrokselle pudotuspeleissä. Nyt jäätii neljännen kerran ensimmäiselle kierrokselle.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021