Lokomotiv niukasti parempi – ”Pikkaisen pitää pystyä parantamaan”

Jokerit sortui virheisiin tarkasti pelannutta Lokomotiv Jaroslavlia vastaan ja joutui lopulta taipumaan luvuin 2-4. Huono helsinkiläisten suoritus ei ollut, mutta maanantaina saatiin jälleen osoitus siitä, kuinka hyvin sarjan parhaita joukkueita vastaan pitää pystyä pelaamaan.

Jokerit – Lokomotiv Jaroslavl 2-4 (1-0, 1-2, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta myöskään tiiviisti pelanneen vastustajan tekeminen ei tehnyt isäntien urakkaa helpoksi. Lokomotiv sumputti keskustan omalla alueellaan ja odotti vastaiskuja. Jokerit taas oli ajoittain huolimaton ja menetti liikaa kiekkoja hyökkäyssiniselle ja keskialueelle.

Avauserässä Veli-Matti Savinainen teki neljännen maalinsa kolmeen viime peliin kahden miehen ylivoimalla, kun Henrik Haapala tarjoili hyökkääjälle huippupaikan. Savinainen on tehnyt nyt kaikkiaan viisi maalia alkukaudesta ja saanut lentävän startin syksyyn.

Toisessa erässä Lokomotiv teki nopeaan tahtiin kaksi osumaa ja käänsi kamppailun päälaelleen. Jokerit manaili hetken huolimattomuuttaan ja huonoa onneaan, mutta onnistui tasoituksessa mainion pitkän pyörityksen päätteeksi. Tommi Kivistön sivallus muutti lukemat 2-2:een. Puolustajalle osuma oli ensimmäinen 698 päivään. Edellinen maali syntyi 14.11.2018 Severstalin verkkoon.

-Vastakkain oli kaksi laadukasta joukkuetta ja pelaaminen tosi tarkkaa. Ensimmäisessä erässä saatiin hyvin hyökkäykset heidän päätyynsä, mutta maalipaikkoja ei juuri luotu. Toisessa erässä meinasi kärsivällisyys pikkaisen pettää, kun kiekkoja menetettiin keskialueella, mietti päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kolmannen erän alussa Jokerit oli pinteessä energisen vierasjoukkueen kanssa, mutta sai ensi minuuttien jälkeen palasia kohdilleen. Helsinkiläisillä oli pari makoisaa tilaisuutta johtomaaliin, mutta tällä kertaa viimeistelyn tehokkuus ei ollut samalla tasolla kuin edellisissä kamppailuissa.

Hyvin pelannut Lokomotiv oli lopussa terävämpi. Illan ainoasta ylivoimapelistään vierailija taikoi johtomaalin, jonka perään syntyi vielä 4-2-osuma. Tässä vaiheessa kamppailua oli jäljellä enää kolme minuuttia, eikä Jokerit enää toipunut takaiskuista. Kaksi pistettä matkasi Jaroslavliin ja Jokereiden neljän ottelun voittoputki tuli päätökseensä.

-Kolmannessa erässä tuntui, että peli on kääntymässä meille, mitä pidemmälle mentiin, mutta siihen yksi jäähy ja vastustaja iski. Tuntui, että he saivat tänään maalinsa suht helposti, emmekä me pystyneet tekemään lopussa hyvistäkään paikoista. Sen takia varmasti jäätiin tänään nollaan pisteeseen, Marjamäki harmitteli.

-Tämä oli meille vasta kymmenes peli ja tarvitsemme lisää tällaisia testejä. Ihan emme olleet vielä valmiita voittamaan tällaisia pelejä. Lähellä oltiin, muttei riittävän. Pikkaisen pitää pystyä parantamaan, päävalmentaja jatkoi.

Jokerit pelaa tällä viikolla vielä yhden kotipelin, kun keskiviikkona vieraaksi saapuu KHL:ää johtava hallitseva mestari TsSKA Moskova. Kamppailu alkaa klo 18.30.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021