Lokomotiv ensimmäisen kierroksen vastustaja

Jokerit kohtaa Lokomotiv Jaroslavlin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Ottelusarja alkaa sunnuntaina klo 16.00 Hartwall Arenassa.

KHL:n runkosarja tuli päätökseen torstaina. Dynamo Moskova hävisi Dinamo Minskille ja jäi näin Jokereiden taakse neljänneksi läntisessä konferenssissa. Näin ollen Jokerit on kolmas ja kohtaa kuudenneksi tulleen Lokomotivin.

Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla. Varmasti oma paikkasi sunnuntain ja tiistain kotiotteluissa nyt!

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kuusi kertaa ja pelit olivat äärimmäisen tasaisia. Lokomotiv voitti kahdesti varsinaisella peliajalla ja kahdesti voittomaalikilpailussa. Jokerit taas otti yhden voiton varsinaisella peliajalla ja kertaalleen jatkoajalla.

Lokomotivin päävalmentajana toimii kanadalainen Mike Pelino, joka otti vetovastuun vaisun alkukauden jälkeen. Hän on työskennellyt KHL:ssä kaudesta 2013-14 lähtien ja kuului Metallurg Magnitogorskin valmennustiimiin, kun joukkue juhli sarjan mestaruutta keväinä 2014 ja 2016.

Pelinon alaisuudessa Lokomotiv on ollut yksi sarjan kurinalaisimmista ryhmistä tällä kaudella. Joukkue on pelannut Avtomobilistin jälkeen toiseksi vähiten alivoimaa koko sarjassa ja ottanut vähiten kaksiminuuttisia. Alivoima ei kuitenkaan ole ollut joukkueen vahvuuksia, sillä prosentti 81,2 on vasta sarjan 16:nneksi paras. Ylivoima (19,7%) sen sijaan on sarjan kahdeksanneksi tehokkainta.

Lokomotivin ykkösvahti toisella peräkkäisellä kaudella on ollut 21-vuotias Ilja Konovalov, joka valittiin vuosi sitten KHL:n vuoden tulokkaaksi. Aivan yhtä loistokas ei hänen tämä kautensa ole ollut, mutta torjuntaprosentti 91,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,41 ovat kelpo lukemia. Lokomotivin toinen maalivahti on 31-vuotias Aleksandr Lazushin.

Puolustuksen ykköshevonen on tshekki Jakub Nakladal, joka saa jääaikaa yli 21 minuuttia ottelua kohden. Kokemusta tuovat ikäpresidentit Staffan Kronwall, 37, ja Andrei Markov, 41. Vahvasta peräpään rungosta voi myös nostaa esille tehot 8+11=19 tehnyt Rushan Rafikov, joka oli puolustuksen ykköspistemies.

Myös hyökkäyksessä vastuu jakaantuu varsin tasaisesti läpi neljän kentällisen. Tehokkain runkosarjassa oli ranskalaistähti Stephane Da Costa, joka iski 14+21=35 pistettä. Samaan ylsi 22-vuotias Denis Aleksejev (6+29=35). Paras maalintekijä oli ruotsalainen Anton Lander (18+13=31). Kesken kauden ryhmään liittynyt Magnus Pääjärvi iski 39 peliin 11+8=19 pistettä.

Lokomotiv tekee seurana vahvaa juniorityötä, joka näkyy myös KHL-joukkueen kokoonpanossa. Runkoon kuuluu useita omista riveistä ammattilaisiksi kasvaneita pelaajia. Tähän päälle on lyöty muutama rutinoitunut ulkomaalaisvahvistus, joiden luotetaan tekevät tulosta hyökkäyspäässä.

Edessä on kiihkeä ottelusarja, jossa ne kuuluisat pienet marginaalit ovat ratkaisevassa osassa.

Läntisen konferenssin playoff-parit:

  • 1-TsSKA Moskova – 8-Torpedo Nizhni Novgorod
  • 2-SKA Pietari – 7-Vitjaz Podolsk
  • 3-Jokerit Helsinki – 6-Lokomotiv Jaroslavl
  • 4-Dynamo Moskova – 5-Spartak Moskova

Itäisen konferenssin playoff-parit:

  • 1-Ak Bars Kazan – 8-Neftehimik Nizhnekamsk
  • 2-Barys Nur-Sultan – 7-Metallurg Magnitogorsk
  • 3-Avangard Omsk – 6-Salavat Julajev Ufa
  • 4-Avtomobilist Jekaterinburg – 5-Sibir Novosibirsk

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020