Lisää unohtumattomia otteluita

NHL-startit Hartwall Areenassa jatkuivat lokakuussa 2011, kun Anaheim Ducks ja Buffalo Sabres avasivat kautensa Helsingissä. Lokakuun 4. päivä Jokerit pelasi Anaheimia vastaan harjoitusottelun. Vaikka Teemu Selänne esiintyi Anaheimin asussa, ei illan ykkössuosikista ollut epäselvyyttä. Sen illan Teemukin tulee varmasti muistamaan loppuelämänsä.

Lisää unohtumattomia otteluita

Marraskuun 8. päivä 2011 vihittiin Vuosaaressa Aimo Mäkinen Areena, kaksikaukaloinen jäähalli, jonka rahoitukseen käytettiin Jokerien edesmenneen perustajan perintörahaa kaksi miljoonaa euroa. Vihkiäisottelussa hallin pääkäyttäjäorganisaation, Viikinkien, edustusjoukkue kohtasi Jokerien entisistä liigapelaajista muodostuvan Aimos-joukkueen.

Jo saman vuoden alussa, J.L. Runebergin päivänä (5.2.2011), oli Olympiastadionilla pelattu Suomen ensimmäinen Talviklassikko. Jokerit isännöi, HIFK oli vierasjoukkue. Stadionin lehtereillä oli ihanteellisessa talvisäässä 36 644 katsojaa, kun jääkiekon pääsarjapisteistä pelattiin Helsingissä ulkosalla ensimmäistä kertaa 45 vuoteen. Teemu Pulkkisen (2) ja Jukka Hentusen osumat eivät riittäneet liigapisteisiin. HIFK voitti 4–3.

Vuotta myöhemmin (4.2.2012) oli IFK:n vuoro isännöidä Talviklassikkoa. Parinkymmenen asteen pakkasesta huolimatta katsojia oli 34 264. IFK johti 2–0, mutta Jokerit tasoitti Teuvo Teräväisen ja Jarkko Ruudun maaleilla. Lopullinen ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailusta, jossa IFK oli onnekkaampi.

Jokerien ja IFK:n isot pelit jatkuivat runkosarjan jälkeen maaliskuussa, kun kaksikko kohtasi toisena peräkkäisenä keväänä puolivälierissä IFK:n oltua runkosarjakolmonen ja Jokerit -kutonen. Kevään 2011 tiukkuudesta ei ollut tietoakaan, kun Jokerit pesi paikallisvastustajansa suoraan neljässä ottelussa. Välierissä tuleva mestari JYP oli kuitenkin Jokereille liian paha kanto otteluin 4–1. Pronssiottelussa Jokerit voitti Josef Boumediennen jatkoaikaosumalla Bluesin 4–3.

Erkka Westerlund päätti vajaan kahden kauden mittaisen valmennusrupeamansa Jokereissa SM-pronssiin. Kauteen 2012-13 Jokerit lähti Tomi Lämsä ykkösluotsinaan.