Lindbohm: Ei pidä mennä päättömästi tuhatta ja sataa

Neljä peliä pelattu, kahdesta viimeisimmästä voitot. Petteri Lindbohm oli tyytyväinen torstain tulokseen, mutta kokonaisuutena joukkueella on vielä rutkasti töitä edessä yhteispelin hiomisen suhteen. Se puolustajan mukaan hyvä asia.

Torstaina Jokerit ja Kunlun Red Star mättivät 11 maalia Arena Mytishissä, kun helsinkiläiset nipistivät niukan 6-5-voiton. Suuria riemunkiljahduksia lopputulos tai suoritus eivät pukukopissa kirvoittaneet, sillä isossa kuvassa on vielä paljon tekemistä.

-Tärkeät kaksi pistettä. Hyvä, että löydettiin tapa saada voitto sieltä. Selvää on, että peliä pitää pystyä parantamaan. Tasaisuus puuttuu; ajoittain pelataan tosi hyvin, mutta sitten tulee lapsuksia. Huonoissa paikoissa huonoja jäähyjä ja päästetään kaveri mukaan. Ei saisi olla tuollaista vuoristorataa, Lindbohm kertasi.

Jokereilla oli pelissä hyviä ja huonoja hetkiä. Kolmannessa erässä kahden maalin johtoasemassa näytti jo hetken siltä, ettei vastustaja pysty enää punakeltaisia horjuttamaan. Kavennusmaali ja vielä lopussa toinen kuitenkin muuttivat tunnelmaa ja käänsivät tunnelmia negatiivisemmalle puolelle. Kunlun Red Star teki ottelussa kaksi maalia yli- ja yhden alivoimalla.

Työ on Jokereiden leirissä pahasti kesken. Lindbohm nostaa esille joukkueen sisäisen ilmapiirin, joka saa puolustajalta paljon ylistyssanoja ja jonka ansiosta tulevaisuuteen voi katsoa positiivisesti.

-Kaikilla on kauhea halu mennä eteenpäin. Se mahdollistaa kehittymisen joukkueena ja yksilöinä. Töitä on edessä ja hyvä niin, hän totesi.

-Olemme todella innoissamme tästä kaudesta ja tästä joukkueesta. Sellaisen oikean henkisen tilan löytäminen on iso juttu, että saadaan järki mukaan eikä mennä ihan päättömästi tuhatta ja sataa. Joskus on hyvä käyttää aivojakin.

Lindbohmille kauden ensimmäiset neljä peliä ovat olleet hänelle koko uransa ensimmäiset KHL:ssä. Uusi sarja ja uudet ympyrät ovat pitkälti vastanneet odotuksia, joita hän etukäteen päässään oli ehtinyt muodostaa.

-Aikalailla sitä se on ollut. Hotellissa ei tosin täällä ole oikein langaton verkko toiminut. Muuten ei ole tullut yllätyksiä, hän virnisti.

-Henkilökohtaisesti olen tykännyt ja on ollut tosi siistiä pelata. Paljon vauhdikkaampaa ja tasokkaampaa kuin aiemmin. Saa haastaa itseään joka ilta.

Lauantaina Jokerit saa rehellisiä vastauksia tämän hetken vireestään, kun vieraskaukalossa vastassa on viime kauden mestari Avangard Omsk. Isäntien takalinjoilla luutivat Lindbohmille maajoukkueesta tutut Ville Pokka ja Oliwer Kaski, joiden kanssa ehdittiin pari sanaa vaihtaa perjantaina ennen harjoituksia.

-Hekin odottavat kovasti pääsevänsä meitä vastaan pelaamaan, Lindbohm sanoi.

-Tosi makeeta päästä mittaamaan itseämme kärkijoukkuetta vastaan. Siellä on kasassa hyvä nippu, joka tarjoaa meille varmasti kovan haasteen. Meidän pitää löytää tapa pelata tasaisesti hyvä 60-minuuttinen tiiviisti puolustaen ja yhdessä hyökäten. Veikkaan, että hyvä matsi tulee, jokeripakki päätti.

Jokereiden ja Avangardin ottelu alkaa lauantaina klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata discovery+-palvelun kautta. Pelin selostaa Nuutti Vihtilä.