Lindbäckille nollapeli debyytissä, hyökkäyspäässä tehoilta

Anders Lindbäck otti 23 torjuntaa, kun Jokerit kukisti Neftehimik Nizhnekamskin 6-0 kotiavauksessaan. Hyökkäyspäässä Jokerit löysi tehokkuuden ja oli lopulta ylivoimainen.

Jokerit – Neftehimik Nizhnekamsk 6-0 (2-0, 3-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jordan Schroeder osui heti ensimmäisellä ylivoimalla ja iski alkutahdit hienolle illalle. Mikko Lehtonen säesti avauserässä 2-0-maalilla, eikä nuori Neftehimikin joukkue enää tästä toipunut. Toisessa erässä sekä Schroeder että Lehtonen osuivat uudelleen. Myös Nicklas Jensen sai maalihanansa auki uuden kauden osalta. Kolmas erä oli lähinnä muodollisuus, mutta Iiro Pakarinen kävi tinttaamassa 6-0-maalin ja sinetöimässä isäntien hienon kotiavauksen.

Tennislukemat osoittavat Jokereiden paremmuuden, mutta myös hyvää maalivahtipeliä tarvittiin. Anders Lindbäck debytoi uuden seuransa maalilla ja oli todella vakuuttava. Ruotsalainen teki 23 torjuntaa, mukaan lukien yhden läpiajon 2-0-tilanteessa sekä muutaman muunkin ison kopin.

-Aloitimme hyvin ja olimme tehokkaita. Lindbäck oli maalilla mies paikallaan, kun häntä tarvittiin. Saatiin sieltä isoja torjuntoja. Kun lukemat ovat 6-0, pitää olla tyytyväinen, tiivisti päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Schroeder teki kamppailussa toisen ja kolmannen maalinsa kahteen peliin. Kemia Brian O’Neillin kanssa tuntuu löytyneen nopeasti, sillä amerikkalaiskaksikko tuntuu olevan alati vaarallinen kaukalossa. Vastustajien ei ole helppoa pysyä ovelien ja liukkaiden pelaajien kelkassa.

-Hän on niin loistava pelaaja, että yritän vain etsiä vapaata tilaa. Hän kyllä yleensä löytää minut, joten on vain pidettävä lapa jäässä ja oltava valmiina. Homma on alkanut hyvin ja toivottavasti pystymme vain parantamaan jatkossa pelistä toiseen, Schroeder kehui maanmiestään.

Jokerit on voinut monien mielestä päästä helpolla kahdessa viime pelissä, mutta yksi asia on varmaa: perjantaina testi on todella järeä. Tuolloin vieraaksi saapuu kolminkertainen KHL:n mestari Ak Bars Kazan, joka on voittanut neljästä ensimmäisestä pelistään kolme. Keskiviikkona kaatui Dinamo Minsk vieraskaukalossa luvuin 5-4.

-Jokainen joukkue voi voittaa vastustajansa tässä liigassa. Pitää vain olla valmiina pelaamaan joka ilta. Sitä olimme tänään ja olemme varmasti myös perjantaina, kun yksi sarjan parhaista joukkueista vierailee täällä, Schroeder sanoi.

Jokereiden ja Ak Barsin välinen kamppailu alkaa perjantaina klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021