Lindbäck: Tunnen että kehityn edelleen

Anders Lindbäckillä on paljon nälkää menestyä Jokereissa. Hän sai kahdeksan vuoden aikana oppia Pohjois-Amerikassa ja pelasi hyvin ensimmäisen kauden KHL:ssä. Kokenut vahti kokee, että hän kehittyy edelleen.

Lindbäck pelasi kaudet 2010-18 Pohjois-Amerikassa niin NHL:ssä kuin AHL:ssä. Hän palasi Eurooppaan toissa kaudeksi ja torjui Davosin paidassa, kunnes jatkoi viime kaudeksi matkaansa Torpedoon. Nyt maisema vaihtuu Suomeen ja ruotsalaisvahti janoaa menestystä uudessa joukkueessaan.

-Olen tyytyväinen kehitykseeni ja tunnen, että pystyn joka vuosi parantamaan pelaamistani. Pohjois-Amerikassa olin varamaalivahti kuuden vuoden ajan, enkä pelannut niin paljon. Kahden viime vuoden aikana olen saanut taas vastuuta ja etenkin viime kauden loppupuoliskolla asiat alkoivat loksahdella kohdalleen, Lindbäck kertoo.

Jokereissa hän jakaa torjuntavastuun Janis Kalninsin kanssa. Latvialainen oli viime kaudella KHL:n runkosarjassa voittotilaston ykkönen ja ottanut isoja askelia kehityksessään. Lindbäck näkee paljon positiivista asetelmassa, jossa joukkueella on kaksi luotettavaa maalivahtia.

-Jos kaikki menee putkeen, tilanne on terveellisin mahdollinen. Kun joukkueella on kaksi kilpailuhenkistä maalivahtia, ei ole väliä, kumpi pelaa, kunhan joukkue voittaa, Lindbäck alleviivaa.

-Olemme joukkueena iso ryhmä, joka tähtää voittoihin. Pelasi sitten kaikki minuutit tai vain yhden tärkeintä on olla joukkueen tukena. Mielestäni meillä on syvyyttä kaikilla paikoilla, mikä on tärkeää pitkän kauden aikana.

Kuuntele Lindbäckin haastattelu kokonaisuudessaan yltä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021