Lindbäck maalille, Grant takaisin tositoimiin

Jokerit kohtaa vuoden viimeisessä kotiottelussaan Kunlun Red Starin tiistaina klo 18.30 Hartwall Arenassa. Helsinkiläisten maalilla torjuu Anders Lindbäck ja pakistoon paluun tekee Alex Grant.

Kilpeä lähdetään kiillottamaan tapaninpäivänä Avangardille kärsityn 1-5-tappion jälkeen. Jokerit oli pelissä tehoton ja teki puolustuspäässä virheitä, jotka johtivat lopulta selkeisiin lukemiin vastustajan eduksi. Sijoitus läntisessä konferenssissa on neljäs ja eroa kärkipaikkaa pitävään SKA Pietariin neljä pistettä.

Sairastumisistaan toipuneet Lindbäck ja Grant palaavat tänään pelaavaan kokoonpanoon. Kalle Kossila ei iloisen perhetapahtuman johdosta ollut tapaninpäivänä joukkueen vahvuudessa, mutta tuore isä on tänään jälleen kehissä. Jesse Joensuu nousee parin pelin huilin jälkeen niin ikään takaisin kokoonpanoon. Joukkueen terveystilanne alkaa helpottaa, sillä sivussa sairastumisen vuoksi on enää Brian O’Neill ja loukkaantumisen takia Henrik Haapala.

Veli-Matti Savinainen ja John Norman saavat tänään täyteen 300 KHL-runkosarjaottelua. Sarjassa ennen Jokereita Jugra Hanti-Mansijskia, Torpedo Nizhni Novgorodia ja Kunlun Red Staria edustanut Savinainen on tehnyt 299 pelissä 63+56=119 pistettä, kun taas Torpedoa ennen Jokereihin saapumistaan edustanut Norman on iskenyt tehot 50+83=133.

Illan vastustaja Kunlun Red Star on koko KHL:n jumbona. Joukkue on hävinnyt yhdeksän kamppailua peräjälkeen. Viimeksi tapaninpäivänä Riiassa tuli 2-3-tappio voittomaalikilpailun jälkeen Dinamolle.

Jokerit ja Kunlun Red Star kohtasivat syyskuussa Moskovan alueen Mytishissä, jossa kiinalaisjoukkue pelaa tälläkin kaudella kotiottelunsa. Maalirikkaassa ottelussa helsinkiläiset veivät pisteet lukemin 6-5.

Tämän illan peli alkaa klo 18.30. Hartwall Arenassa pelataan tyhjille katsomoille voimassa olevien yleisötapahtumien rajoitusten vuoksi. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 11 Kalle Kossila – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen (A)
33 Markus Hännikäinen – 10 Jordan Schroeder – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)