Lindbäck maalilla – tässä Lokomotiv-pelin kokoonpano

Hyvävireiset Jokerit ja Lokomotiv Jaroslavl kohtaavat maanantaina Hartwall Arenassa klo 17.30. Helsinkiläisten maalilla torjuntavuorossa on Anders Lindbäck.

Jokerit otti neljännen peräkkäisen voittonsa perjantaina kaatamalla Dinamo Riian 4-1 Helsingissä. Janis Kalnins pelasi toisen pelin putkeen, joten oli odotettavissa, että maanantaina on jälleen Lindbäckin vuoro. Molemmat jokerivahdit ovat aloittaneet kauden koko joukkueen tavoin mainiosti.

Jesse Joensuu palaa tutulle paikalleen nelosketjun laitaan yhden ottelun huilin jälkeen. Pikkuvammasta toipunut Jakub Krejčík on jälleen pelikunnossa ja puolustukseen palaa myös Tommi Kivistö, joka ei pelannut perjantaina.

Kokoonpanon ulkopuolella ovat Henri Ikonen, John Norman, Niklas Friman ja Alex Grant. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Julius Junttila ja Aleksi Halme. 

Jokerit on läntisessä konferenssissa kuudentena, kun kymmenen pelin saldo näyttää 15:ttä pistettä. Kolme ottelua enemmän pelannut Lokomotiv on neljäntenä kaksi pistettä edellä, joten maanantain tuloksella on iso merkitys joukkueiden keskinäiseen tilanteeseen sarjataulukossa.

Lokomotiv hävisi Jokereille reilu viikko sitten Jaroslavlissa 2-3, mutta on tämän jälkeen saanut parhaan kokoonpanonsa jalkeille ja voittanut kolme ottelua peräjälkeen. Kahdessa viime kamppailussa joukkue on kukistanut jatkoajalla moskovalaiset Spartakin ja Dynamon. Kummassakin pelissä voittomaalin iski ex-jokeripakki Atte Ohtamaa.

Kanadalaismaalivahti Eddie Pasquale on toipunut loukkaantumisestaan ja torjunut vakuuttavasti kolme viimeisintä voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 96,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,98. Viime kaudella Barysissa torjunut ja päävalmentaja Andrei Skabelkan mukana Lokomotiviin siirtynyt Pasquale kuuluu KHL:n maalivahtieliittiin.

Lokomotiv saa jalkeille parhaan kokoonpanonsa, sillä ainoastaan puolustaja Denis Barantsev on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Ruotsalaisketju Andre Petersson – Anton Lander – Magnus Pääjärvi on vaarallinen yhdistelmä, mutta samaa voi sanoa kolmesta muustakin vitjasta. Jaroslavlin ylpeys puolustaa äärimmäisen tiiviisti ja on vaarallinen hyökkäyspäässä. Maanantaina nähdään varmuudella huippulaadukas jääkiekko-ottelu kahden hyvävireisen joukkueen välillä.

Jokereiden ja Lokomotivin välinen peli alkaa siis poikkeuksellisesti jo klo 17.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkokaupasta. Muistathan lukea poikkeusaikojen tapahtumaohjeistuksen ennen saapumistasi hallille.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 20 Eeli Tolvanen
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 4 Tommi Kivistö

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021