Lindbäck maalilla, neljälle pelaajalle KHL-debyytti

Anders Lindbäck torjuu Jokereiden maalilla, kun KHL-kausi 2021-22 pyörähtää helsinkiläisten osalta tänään käyntiin Kazanissa. Vastustaja on kivenkova, joten edessä on varmasti huikea jääkiekkoilta.

Lindbäck torjui harjoituskaudella kahdessa ottelussa ja saa torjuntavastuun runkosarjan avauspelissä. Viime kaudeksi Jokereihin saapunut ruotsalainen saa vastaansa virkaveli Igor Bobkovin. Jokereiden toinen maalivahti on Janne Juvonen.

KHL-debyyttinsä punakeltaisten riveissä tekevät puolustaja Petteri Lindbohm sekä hyökkääjät Kalle Kossila, Teemu Turunen ja Hannes Björninen. Ruotsalaispakki Philip Holmille peli taas on jokeripaidassa ensimmäinen KHL:ssä. Aiemmin hän on edustanut Torpedoa ja Metallurgia.

Hyökkäys ja puolustus ovat pitkälti samassa muotissa kuin harjoituskaudella. Loukkaantumisten vuoksi vielä tämän viikon otteluissa eivät pelaa Otto Leskinen ja Nicklas Jensen. Heidän tilanteensa arvioidaan uudelleen ensi viikolla. Pitkäaikaispotilas Henrik Haapalan paluu tapahtuu helmikuussa.

Ak Bars on ollut Jokereille yksi vaikeimmista vastustajista KHL-aikana. Runkosarjassa on kohdattu kaikkiaan 14 kertaa ja vain neljästi helsinkiläiset ovat ottaneet voiton. Ak Bars on vienyt viisi edellistä kohtaamista ja Jokereiden edellinen voitto on peräisin lokakuulta 2018. Tuolloin John Normanin ja Alex Grantin osumat kolmannessa erässä toivat 3-2-voiton. Kaksikko on tänäänkin punakeltaisten kokoonpanossa.

Tämän illan ottelu pyörähtää käyntiin klo 19.00. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta. Kamppailun selostaa Nuutti Vihtilä.

Jokereiden kokoonpano:

48 Henri Ikonen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 81 Iiro Pakarinen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm – 52 Philip Holm
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Ak Barsin kokoonpano:

9 Dmitri Kagarlitski – 95 Artjom Galimov – 79 Daniil Tarasov
10 Dmitri Voronkov – 17 Pär Lindholm – 51 Nikolai Kovalenko
19 Jordan Weal – 24 Ilja Safonov – 22 Kirill Panjukov
89 Artjom Lukojanov – 69 Aleksandr Burmistrov – 86 Nikita Dinjak
92 Dmitri Katelevski

5 Roman Rukavishnikov – 20 Steven Kampfer
96 Nikita Ljamkin – 98 Mark Jantshevski
44 Dmitri Judin  – 2 Daniil Zhuravljov
77 Kirill Adamtshuk

30 Igor Bobkov (31 Artur Ahtjamov)