Lepistö 300 pelin kerhoon, Moses toipunut

Sami Lepistö saa täyteen 300 runkosarjaottelua jokeripaidassa maanantai-iltana Riiassa. Steve Moses tekee paluun kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä.

Jokerikasvatti Lepistö on pelannut seuran edustusjoukkueessa niin SM-liigassa kuin nyt toista kauttaan KHL:ssä. Puolustaja nousee 300 runkosarjapelin kerhoon 18:ntena pelaajana helsinkiläisseuran historiassa. Pelaamissaan otteluissa hän on tehnyt 32+101=133 pistettä.

Lepistö on ollut viime peleissä hyvässä iskussa, sillä hänet valittiin viime viikon parhaaksi puolustajaksi KHL:ssä. Maanantain otteluun hän lähtee neljän ottelun pisteputkessa ja tehnyt tänä aikana 1+4=5 pistettä. Brian O’Neillin pisteputki (0+8=8) taas on jo viiden pelin mittainen. Amerikkalainen on KHL:n pistepörssissä jaetulla viidennellä sijalla.

Jokerit lähti maajoukkuetauolle neljän pelin vieraskiertueen jälkeen otettuaan itäisen konferenssin joukkueita vastaan kolme voittoa. Viikko sitten maanantaina kaatui Traktor vieraskaukalossa luvuin 1-0 Jesse Joensuun osumalla ja Janis Kalninsin nollapelillä.

Kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun Steve Moses palaa yhden ottelun tauon jälkeen tositoimiin, mutta samaan aikaan sivussa sairastumisen vuoksi on Geoff Platt ja viikonvaihteessa maajoukkuetehtävissä ollut Viktor Lööv saa ansaitun lepopäivän. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Max Wärn ja Pekka Jormakka.

Jokerit lähtee illan otteluun läntisen konferenssin neljänneltä sijalta neljä pistettä yhden ottelun enemmän pelannutta Lokomotiv Jaroslavlia perässä. Runkosarjaa on jäljellä kuusi peliä, joten sijoitusten ohella joukkueet hakevat viimeistä virettä playoffseja silmällä pitäen.

Dinamo Riika taistelee paikasta pudotuspeleissä ja on tällä hetkellä lännessä yhdeksäntenä kaksi pistettä viivan alapuolella. Latvialaisjoukkue ei ole selviytynyt playoffseihin neljällä viime kaudella, joten ryhmä jättää varmasti kaikkensa kaukaloon tulevissa peleissä. Ennen taukoa Dinamo hävisi viidestä viimeisestä pelistään neljä.

Tämän kauden keskinäisissä otteluissa Jokerit on ottanut kaksi voittoa ja kärsi jatkoaikatappion Riiassa syyskuun lopussa. Arena Rigassa keskinäiset ottelut ovat KHL-aikana menneet Jokereiden nimiin voitoin 5-3.

Illan ottelu alkaa klo 19.30 ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
11 Steve Moses – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
76 Kristian Vesalainen – 93 Peter Regin – 48 Henri Ikonen
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila
14 Tomi Mäki

3 Karl Stollery – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019