Lehtonen siirtyy NHL:ään – ”Iso kiitos Jokereille ja faneille”

Huikean kauden jokeripaidassa pelannut Mikko Lehtonen siirtyy tulevaksi kaudeksi NHL:ään. Hänen sopimuksensa helsinkiläisseuran kanssa on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.

-Lehtonen on ottanut huimia harppauksia viime vuosina ja oli meille todella tärkeä palanen viime kaudella. Olemme kiitollisia, että saimme nauttia hänen esityksistään vuoden verran Jokereissa ja toivotamme hänelle onnea uuteen haasteeseen NHL:ssä, jossa hänellä on kaikki edellytykset nousta tärkeäksi pelaajaksi joukkueelleen, sanoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

-Kauteni Jokereissa meni niin nappiin kuin vain voi mennä ja olen siihen tosi tyytyväinen. Kyse ei kuitenkaan ole yhden pelaajan työn tuloksesta, vaan oli paljon ihmisiä, kuten joukkue, valmentajat ja kaikki ympärillä olevat henkilöt, jotka auttoivat minua kauden aikana, Lehtonen kertoo.

-Se tuki, jonka saimme faneilta, oli korvaamatonta. Kaikki henkilökohtainenkin palaute kannattajilta on lämmittänyt mieltä ja auttanut minua puskemaan kovempaa eteenpäin. Erityisesti näinä aikoina kaipaa sitä riemua, mitä jääkiekko tuo faneille ja fanit meille. Iso kiitos kaikille ja pitäkää sama meininki yllä, puolustaja kiittää. 

Lehtonen teki viime kaudella 60 runkosarjaottelussa tehot 17+32=49 ja rikkoi Jokereiden historian yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen. Hän oli KHL:n tehokkain puolustaja ja koko sarjan pistepörssin kuudes. Lehtonen valittiin KHL:n parhaaksi puolustajaksi marras-, joulu- ja tammikuussa ja hän edusti Jokereita sarjan tähdistöpelissä. 

Jokerit kiittää Mikko Lehtosta ikimuistoisesta kaudesta ja toivottaa hänelle onnea tuleviin haasteisiin NHL:ssä!

Katso Lehtosen jäähyväishaastattelu kokonaisuudessaan yltä.