Lehtonen lainapestillä takaisin jokeripaitaan

Jokerit ja NHL-seura Toronto Maple Leafs ovat sopineet puolustaja Mikko Lehtosen paluusta helsinkiläisseuraan lainasopimuksella. Lehtonen nimettiin viime kaudella KHL:n parhaaksi puolustajaksi.

-Mikko Lehtonen ei esittelyjä kaipaa jokerikannattajille ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme hänet takaisin joukkueeseemme. Olemme kiitollisia Toronto Maple Leafsille, GM Kyle Dubas’lle sekä hänen tiimilleen hyvin sujuneesta yhteistyöstä siirron suhteen, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-Minulle oli selvää, että haluan tulla takaisin Jokereihin, jos seura minut vain haluaa. Ympäristö, pelikaverit ja valmentajat ovat minulle tuttuja, mikä helpottaa omaa tekemistäni, ja haluan auttaa joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn. Tämä on minulle paras mahdollinen paikka valmistautua NHL-kauteen, Lehtonen kertoo.

Lehtonen pelasi Jokereissa viime kaudella 60 ottelua tehoin 17+32=49, joilla rikkoi seuran yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen ja oli KHL:n pistepörssissä kuudes. Hänet valittiin kauden päätteeksi sarjan parhaaksi puolustajaksi.

Lehtonen liittyy Jokereiden harjoitusvahvuuteen ensi viikolla ja pelaa joukkueessa viime kaudelta tutulla numerollaan 44. Hän matkaa Toronto Maple Leafsin vahvuuteen NHL-kauden 2020-21 harjoitusleirien alkaessa.