Lehtonen katsoo eteenpäin: ”Otetaan virheistä opiksi”

Mikko Lehtonen pureskeli vielä lauantaina hetken edellisillan ottelua Torpedoa vastaan, kun Jokerit menetti selvän johtoaseman. Puolustaja suhtautui tulokseen kriittisesti, mutta kiivaassa pelirytmissä on turha jäädä piehtaroimaan menneisiin.

-Paljon oli hyviä asioita, mutta 4-1-johtoa ei tietenkään saisi hukata. Siitä pitää ottaa oppi matkaan. Johdossa pelaaminen on kuitenkin iso asia, Lehtonen sanoi.

-Alussa ollaan ja opitaan yhdessä asioita, mutta virheistä on oikeasti otettava opiksi, eikä toistaa niitä uudelleen ja uudelleen. Ollaan fiksumpia, eikä voi tulla yhtään tyytyväisyyttä puseroon tai antaa siimaa kaverille, vaikka johdettaisiin kuinka paljon. 

Perjantaina Torpedo laukoi peräti 48 kertaa Jokereiden maalia kohti. Edellisen kerran Jokereiden maalia kohti on pommitettu ahkerammin kaudella 2008-09, kun Juuso Riksman piti 51 torjunnalla nollan Jyväskylässä. Torpedo on aggressiivinen kotijoukkue, mutta Lehtosen mukaan Jokerit pystyy vielä monessa asiassa parantamaan omalla alueella. 

-Merkkaushommia; pitää puhua paremmin. Ja ettei ytimeen pystyttäisi syöttämään niin helposti. Maalinedustalla pitää myös olla jämäkämpi. Näihin asioihin pystymme kiinnittämään huomiota ja varmasti parannamme, hän listasi.

Lehtoselle kausi on ensimmäinen KHL:ssä ja viiden pelin jälkeen hän keikkuu pistepörssin kärjessä. Kolme maalia ja neljä maalisyöttöä ovat kovia lukuja puolustajalle, mutta MM-kisojen parhaaksi pakiksi valittu pelaaja odottaa itseltään koko ajan huippusuorituksia.

-En ole kyllä kertaakaan edes katsonut pisteitä tai muita. Keskittynyt vain omaan juttuun, Lehtonen naurahti.

-Hyvä, että on tullut onnistumisia ja toivottavasti tulee jatkossakin. On siellä itselläkin parantamisen varaa ja potentiaalia löytyy. Tämä on laadukas sarja, jossa ei saa mitään ilmaiseksi. Joka jengi on tosi kova vastus. Siihen päälle vielä matkustaminen ja paljon pelejä, niin kyllähän tämä kova paketti on. Mutta olen kyllä nauttinut.

Jokerit päättää kolmen pelin kiertueen sunnuntaina SKA Pietarin vieraana klo 17.00 alkavassa ottelussa. Nizhni Novgorodin 30 metriä leveästä askista siirrytään 26-metriseen kaukaloon. Peli muuttuu totaalisesti, mutta jo harjoituskauden turnauksessa Jokerit sai tästä tärkeää oppia.

-Aina ei ole aikaa kiekon kanssa niin paljon, eikä voi välttämättä mennä lavasta lapaan ulos alueelta. Mutta eiköhän me saatu siitä hyvää oppia harjoituskaudella ja ollaan valmiita. Uskon, ettei se nyt tule kellekään yllätyksenä, Lehtonen sanoi.

-Tulee ihan huippuluokan matsi ja juuri sellaisista pelaajana nauttii. Täysi halli, vastus on sarjan parhaimmistoa; se sytyttää minut ja koko joukkueen. Ollaan ihan varmasti valmiita, puolustaja lupasi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020