Lauridsen tervehtynyt - tässä maanantain kokoonpano

Jokerit kohtaa Dinamo Riian tänään illalla Hartwall Arenassa klo 18.30 alkavassa ottelussa. Helsinkiläisten maalilla torjuu Ryan Zapolski. Oliver Lauridsen taas on tervehtynyt pelikuntoon.

Tanskalaispuolustaja ei pelannut viikon mittaisella vieraskiertueella, mutta on nyt valmis palaamaan tositimiin. Lauridsen on pelannut 14 ottelua tehoin 1+2=3 ja hänen +/- lukemansa +8 on yksi joukkueen parhaista. Pakkiparina on tänään tuttu Viktor Lööv.

Toinen muutos on Henri Ikosen hyppääminen takaisin kolmosketjun laidalle Sakari Mannisen ja Steve Mosesin rinnalle. Zapolski palaa tolppien väliin kahden ottelun tauon jälkeen, kun Janis Kalnins kantoi vastuuta Kazanissa ja Nizhni Novgorodissa.

Uusi hankinta Max Wärn ei ole vielä tänään kokoonpanossa. Myös Jesper Jensen ja Tomi Mäki ovat terveinä sivussa. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Peter Regin ja Eemeli Räsänen.

Jokerit lähtee illan peliin läntisen konferenssin kolmannelta sijalta ja viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana joukkue on ottanut yhdeksän pistettä mahdollisesta kymmenestä. Helsinkiläiset pelasivat viimeksi torstaina, kun Torpedo kaatui 5-4 jatkoajalla komean kolmannen erän nousun siivittämänä.

Myös illan vastustaja Dinamo on ollut hyvässä iskussa, sillä vieraskiertueella joukkue on kaatanut Spartak Moskovan 3-2 ja viimeksi Vitjaz Podolskin 2-1 lauantaina. Dinamo on läntisessä konferenssissa kahdeksantena ja selättänyt rankan kuuden ottelun tappioputken nyt kolmeksi voitoksi neljässä viime pelissä. Joukkueen erikoistilanteet ovat sarjan parhaimmistoa, joten Jokereilla on iso testi edessä maanantaina.

Kaksi pelaajaa on latvialaisten riveistä erottunut ylitse muiden: puolustaja Mathew Maione ja hyökkääjä Linus Videll. Maione johtaa tehoin 6+18=24 koko KHL:n pistepörssiä, eikä Videll ole jäänyt Pekkaa pahemmaksi, sillä pistein 11+11=22 hän on maalipörssin kärjessä ja pistepörssissä neljäntenä. Heidän kanssaan Jokerit saa olla tarkkana.

Jokerit ja Dinamo kohtasivat Riiassa syyskuun loppupuolella tasaisessa ottelussa, jonka isännät veivät 2-1 jatkoajalla. Videll teki tuolloin molemmat Dinamon osumat. Jokereiden tasoitusmaalin kolmannessa erässä tempaisi Alex Grant.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Jokereille peli on viimeinen Hartwall Arenassa liki kuukauteen. Tervetuloa kannustamaan joukkue voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 65 Sakari Manninen – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 7 Oliver Lauridsen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019