Lauantaina mahdollisuus seurahistoriaan

Jokerit ja HK Vitjaz kohtaavat lauantaina Hartwall Arenassa. Voitolla helsinkiläisjoukkue tekisi seurahistoriaa.

Jokereiden historian paras kauden aloitus on syksyltä 1996, kun Curt Lundmarkin luotsaama ryhmä voitti ensimmäisestä kymmenestä pelistään kahdeksan ja pelasi yhden tasan. Nyt Jokereilla on tilillään yhdeksästä pelistä kahdeksan voittoa – kaikki varsinaisella peliajalla.

Myös viime kaudella aloitus oli erinomainen. Tuolloin Jokerit voitti kymmenestä ensimmäisestä pelistä kahdeksan (seitsemän varsinaisella peliajalla, yhden jatkoajalla). Jos otantaan ottaa 13 ensimmäistä ottelua, voittoja tuli 11, joista yhdeksän varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoajalla.

Helsinkiläisjoukkue on tällä hetkellä KHL:n kärkipaikalla. Tasapisteissä oleva itäisen konferenssin Avangard Omsk on pelannut yhden ottelun enemmän. Läntisessä konferenssissa Jokereiden niskaan hengittää TsSKA Moskova, joka on kärsinyt kaudella kaksi tappiota, joista toisen juuri Jokereille.

Erikoistilanteissa helsinkiläiset ovat olleet sarjataulukon mukaisesti kärkipäätä. Ylivoimalla Jokerit on peräti kärjessä tehokkuudella 28,6. Punakeltaiset ovat pelanneet ylivoimaa 42 kertaa ja tehneet 12 maalia. Yhtä tehokas on ollut TsSKA Moskova. Alivoimalla Jokerit on neljäntenä tehokkuudella 89,7. Helsinkiläiset ovat olleet alivoimalla 39 kertaa ja päästäneet neljä maalia.

Myös KHL:n pistepörssissä jokeripelaajat ovat kärkipaikoilla. Brandon Kozun johtaa tilastoa yhdeksän pelin lukemilla 6+9=15. Ketjukaveri Peter Regin on saman tilaston viidentenä pistein 5+6=11. Maalivahtikaksikko Henrik Karlsson – Riku Helenius on myös ollut vakuuttava. Heleniuksen torjuntaprosentti 96,9 on sarjan paras, samoin päästettyjen maalien keskiarvo 0,67. Karlssonin lukemat 95,3 (sarjan 5:s) ja 1,35 (sarjan 4:s) ovat myös vakuuttavat.

Lauantai-illan vastustaja Vitjaz on sekin aloittanut kauden hyvin ja on läntisessä konferenssissa neljäntenä. Torstaina se kukisti vieraskaukalossa Dinamo Riian. Suomalaishyökkääjä Olli Palola avasi maalitilinsä KHL:ssä kyseisessä kamppailussa. Yhdeksään otteluun tehot 2+6 tehnyt ex-jokeri Teemu Eronen on joukkueen tehokkain puolustaja ja kolmanneksi tehokkain pelaaja.

Lauantain ottelu alkaa klo 16.00 Hartwall Arenassa. Liput myy Lippupiste.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019