Lauantaina halutaan vahvistaa oman pelin rytmiä – ”Tärkeää etenkin kauden alussa”

Markus Hännikäinen purki vakavin muttei synkistelevin mielin torstain sarja-avausta kahden pelin vieraskiertueen välipäivänä. Jokerikasvatti korostaa, että taival on alussa ja jokaisessa pelissä joukkueen on tärkeä saada omaa identiteettiään paremmin esiin.

-Tuo on se taso, jota KHL:n kärjessä vaaditaan. Nyt viimeistään tietävät kaikki, mitä vaatii pelata tämän sarjan kovimmalla huipulla, Hännikäinen hymähti, kun häneltä kysyi Ak Bars -pelistä, jonka kolminkertainen KHL-mestari vei kotonaan luvuin 3-0.

Tempo yltyi Tatneft Arenassa etenkin avauserässä hurjaksi. Näissä hetkissä Hännikäinen olisi halunnut nähdä punakeltaisilta, itseltään mukaan lukien, enemmän malttia.

-Jahtasimme mielestäni peliä liikaa. Jatkossa meidän pitää itse enemmän määrätä pelin suuntaa ja itse tehdä enemmän aloitteita. Nämä ovat niitä asioita, joissa voimme parantaa, hän mietti.

-Voimme kontrolloida kiekkoa paremmin. Nyt jahtasimme liikaa, heitimme kiekkoa päätyyn ja ränneihin. Totta kai on hyvä, että yritämme kääntää nopeasti, mutta meidän pitää myös päästä kiekolle päädyssä ensimmäisenä, toisena ja kolmantena. Otetaan miestä ja kiekko haltuun. Eilen paine purkautui liian helposti, hän jatkoi.

Jokereiden peli joka tapauksessa parani ottelun edetessä, mikä oli rohkaiseva merkki. Perjantain välipäivä kului lyhyellä lentomatkalla Nizhnekamskiin ja harjoituksissa lauantain pelipaikalla. Seuraava ottelu tulee nopeasti eteen ja omaa juttua päästään jälleen kehittämään.

-Eilinen oli ensimmäinen peli eikä siitä tietenkään pidä tehdä liian isoja johtopäätöksiä. Katsotaan rehellisesti peliä ja otetaan siitä opiksi. Nyt keskitytään huomiseen koitokseen, Hännikäinen sanoi.

-Näin pelaajan näkökulmasta meidän pitää lähteä toteuttamaan ja kehittämään kliseisesti omaa peliämme ottelusta toiseen. Se on tärkeää varsinkin näin alussa. Aika vähän on vielä pelattu yhdessä varsinkaan KHL-joukkueita vastaan. Pitää löytää oman pelin rytmi. Sitä kautta päästään enemmän paikoille tekemään maaleja.

Torstain pelistä on hyvä nostaa esille myös tuomarilinja, joka sai pelaajilta paljon kiitosta. Ennen ottelua Jokereiden joukkue oli pitänyt perinteisen kaudenaluspalaverin illan päätuomareiden Maksim Sidorenkon ja Jevgeni Romaskon kanssa. Joka vuosi joukkueet saavat tuomareilta etukäteen tietoa, millaiset temput ovat kaukalossa suurennuslasin alla. Samalla on mahdollista esittää kysymyksiä erilaisista tulkinnoista. Kaiken tarkoituksena on olla samalla sivulla, kun pelit käynnistyvät.

-Kahvausta, kampittamisia ja kiinnipitämisiä otetaan vahvasti pois. Lisäksi halutaan voimakkaasti kitkeä pois filmaamista ja jäässä pyöriskelyä, Hännikäinen kertoi.

-Tuomarit vetivät eilen todella hyvin. Linja, josta he puhuivat aiemmin päivällä, myös toteutui. Toivottavasti tuo on se suunta, johon tässäkin sarjassa mennään, hän kehui.

Lauantaina vastaan tulevan Neftehimikin maalilla torjuu Hännikäiselle tuttu maalivahti, sillä samoihin aikoihin Jokereiden junioreissa pelannut ja edustusjoukkueeseen noussut Frans Tuohimaa debytoi KHL:ssä torstaina. Entistä joukkuekaveria vastaan on erityinen fiilis päästä pelaamaan.

-On itse asiassa aika kauan, taitaa olla seitsemän vuotta, kun viimeksi olen ”Fränää” vastaan pelannut. Muutenkin häntä on hauska nähdä. Olisi kiva päästä tekemään maaleja tuttua veskaria vastaan, Hännikäinen virnisti.

Lauantain ottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata discovery+-palvelun kautta. Ottelun selostaa Nuutti Vihtilä.