Lätkävapaa kesä

Kesä! Nyt ei katsotakaan jääkiekkoon päin, sanoi punakeltapuseroinen kaveri.

Juhannus meni rillatessa. Kuinkas muuten. Lätkästä ei puhuttu ollenkaan. Mitä nyt sen verran, että muisteltiin Jutin juttuja ja vuoden 1995 tapahtumia. ”Nevöfoget” ja ”den glider in” taisi kaikua pikkutunneilla pitkin järven pintaa muutamaankin otteeseen.

On tosi tärkeää pitää taukoa lätkästä kauden välillä. Jaksaa sitten taas täysin voimin kannustaa joukkue uuteen kauteen syksyllä. Tai oikeastaan jo elokuussa, kun harkkamatsit alkavat.

No tuota… sen verran täytyy pysytellä kärryillä, sillä uusien vahvistusten tuloa pitää seurata. Ihan vain sivusilmällä, ei sen enempää. Brandon Kozun on mielenkiintoinen kaveri. Hän saattaa hyvinkin paikata Steve Mosesin jättämää aukkoa. Tai ei Mosesta kukaan voi korvata meidän fanien sydämissä, mutta ehkä jäällä kuitenkin. Aika näyttää, mutta usko on luja, että kova pelimies on löydetty.

Niin siis kesä. Pitkät pyöräretket kuuluvat kesään. Mikään ei ole hienompaa, kuin polkea läpi kauniiden kesämaisemien ja pysähtyä kivalla rannalla uimassa ja eväitä nauttimassa. Kesäkuun pohjolan valkeat yöt muuttuvat jo heinäkuussa upeiden auringonlaskujen ikimuistoisiksi hetkiksi.

Festarit! Ne kuuluvat ilman muuta kesään. Tuska tai Ruisrock, joskus molemmat. Aikaisemmin Raumanmeren juhannus kuului kesään, mutta se oli silloin ennen. Festareilla ei tule mietittyä lätkäkautta ollenkaan. No sellainen tapaus kuitenkin kävi, että kun kaveri lähti etsimään vessapaikkaa, nappasin vaivihkaa puhelimen taskusta. Tviittasin: onpa hienoa, että Jokerien oma junnu, Juolevin Olli, saattaa pelata ensi kaudella Kanadan junnuliigassa ja toivottavasti näemme hänet sen jälkeen kotijoukkueemme riveissä. Omien poikien näkeminen punakeltaisissa väreissä koskettaa aina erityisesti.

Istun rantakahvilassa kirjoittamassa. Edessä avautuu merimaisema. Jengiä on tullut sporalla rantsuun ottamaan aurinkoa. Ei haittaa, vaikka tuuli tuntuu juuri tänään aika viileältä. Kesästä on otettava kaikki irti. On ladattava akut pitkää ja harmaata syksyä ja talvea varten. 

Kaislat heiluvat tuulessa. Laineista kasvaa aaltoja… aaltoja. Kurkkaan ihan vain nopeasti jokerit.comiin… jos vaikka olisi uutisia.

Hyvää kesää jokeriperheelle!