Lämsä: Edessä todella suuri haaste

Päävalmentaja Tomi Lämsä otti tiedon Jokereiden siirtymisestä KHL:ään kaudeksi 2014-15 vastaan suurella innolla. Vajaat kolme vuotta seurassa työskennellyt Lämsä luottaa, että Jokerit on valmis muutokseen.

-Tämä on todella mielenkiintoinen ja suuri haaste, päävalmentaja sanoi.

-Nyt puhutaan maailman toiseksi kovimmasta jääkiekkoliigasta. Kun organisaatio sellaiseen siirtyy, niin se on todella upea asia koko suomalaiselle jääkiekkoilulle ja avaa kokonaan uuden ulottuvuuden, hän jatkoi.

Lämsä osasi ennakoida, että rajat rikkoutuvat jossain vaiheessa. Hän on onnellinen, että juuri Jokerit on seura, joka ottaa ensimmäisenä suomalaisseurana paikan KHL:ssä.

Uusi haaste odottaa konkreettisesti vuoden päästä. Jokerit aloittaa SM-liigakauteen valmistautumisen joukkueena heinäkuun lopussa ja edessä on kova työ. SM-liigassa halutaan menestyä ja samalla olla valmiita KHL:ään seuraavana vuotena.

-Yhdistelmä vaatii äärettömän kovaa työtä monella tasolla, Lämsä tiedosti.

-SM-liigassa pelataan jokaisen ottelun voitosta ja ehdoton tavoite on voittaa Suomen mestaruus. Haluamme näyttää, että olemme oikea joukkue siirtymään KHL:ään. Samalla valmistaudumme organisaatiotasolla uuteen sarjaan.

Jokereiden tulevan kauden joukkue on jo hyvin pitkälti valmis. Lämsän mukaan SM-liigan mestaruuden tavoittelemisen lisäksi yksilöillä on samalla ainutlaatuinen tilaisuus näyttää kuuluvansa KHL:ään.

-KHL näkyy varmasti positiivisena asiana joukkueessa, Lämsä totesi.

-Tämä on ennen kokematon tilanne: pelaajilla on mahdollisuus pelata SM-liigaa ja taitonsa osoittamalla päästä pelaamaan KHL:ssä omassa kotimaassaan.

-Uskon, että tämä näkyy positiivisena energiana pelaajissa. Siellä on varmasti entistäkin enemmän näyttämisenhalua, ja jokainen tekee kaikkensa sen eteen, että pääsee siihen joukkueeseen. 

Lämsä on jokeriaikanaan nähnyt ja kokenut, kuinka vankan tuen seuran fanit ovat joukkueelle antaneet. Eteläpääty on SM-liigan suurin kannattajakatsomo. Nyt fanit ovat joukkueen tavoin astumassa uuden haasteen eteen.

-Eteläpääty ja kaikki jokerifanit ovat olleet tämän valtakunnan paras tukiryhmä tähänkin asti. Ensi talvea ja SM-liigapelejä ajatellen uskon ehdottomasti, että tuki on jopa parempaa kuin tähän asti, Lämsä totesi.

-Haaste kasvaa tulevina vuosina urheilullisella puolella ja toivottavasti fanien tuki ei ainakaan putoa. Tarvitsemme vielä enemmän taustatukea. Nyt on mahdollisuus viedä jokerilogoa Suomen rajojen ulkopuolelle ja lisätä seuran tunnettuutta. Siinä on faneillakin iso osa, päävalmentaja jatkoi.