Lajunen oppi paljon Ruotsissa

Jokereihin kahden vuoden sopimuksella saapuva maajoukkuepuolustaja Ville Lajunen vietti kaksi antoisaa kautta Ruotsissa Färjestadissa.

Lajunen pelasi kovassa karlstadilaisjoukkueessa merkittävässä roolissa ja on sitä kautta saanut mahdollisuuksia myös Leijonissa. Tällä hetkellä hän valmistautuu loppuviikosta alkaviin MM-kisoihin. Ruotsin-vuodet opettivat 26-vuotiaalle espoolaisen kiekkokoulun kasvatille paljon erityisesti mentaalipuolen asioita.

-Henkisesti on joutunut kasvamaan aika paljon. Jos tulee vastoinkäymisiä, joutuu käydä itse niitä läpi ja tulla vahvempana pois niistä. Sillä puolella on varmasti suurimmat kehitysaskeleet otettu, Lajunen kertoo.

Jokerit on puolustajan uralla seuraava askel, jonka hän ottaa suurella innolla. Magnitogorskissa KHL:ää aiemmin pelannut Lajunen tietää, millaiseen sarjaan helsinkiläisseura on hyppäämässä. Luvassa on kova haaste, mutta edellytykset menestykselle ovat olemassa. Juuri yhtälö pelaamisesta huippukovaa sarjaa Helsingissä kiehtoi puolustajaa.

-Tuli yhteydenotto ja olin heti kiinnostunut. Hieno mahdollisuus lähteä suomalaisen joukkueen Jokereiden kanssa KHL:ään. Aika nopeasti ilmoitin, että haluan tulla tänne, Lajunen toteaa.

Magnitogorskissa hän vietti vajaan kauden ennen siirtoaan Färjestadiin. Pienen sopeutumisvaiheen jälkeen puolustaja pääsi hyvin sisään KHL:ään ja tiedostaa sarjan lainalaisuudet.

-Tosi taitavia pelaajia, mutta he menevät enemmän yksilö edellä. Me saamme hyvän joukkueen tänne kasaan ja ryhmähenki on varmaan hyvä. Mennään joukkueena ja yritetään voittaa sitä kautta, Lajunen alleviivaa.