Kuudes voitto putkeen – ”Oli mahdollisuus hävitä, mutta eipä hävitty”

Jokerit otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Salavat Julajev Ufa kaatui Hartwall Arenassa voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Helsinkiläisille kolmen kotipelin viikko toi täyden pistepotin.

Jokerit - Salavat Julajev Ufa vl. 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Tomi Mäki oli illan juhlittu sankari ja hänen puheensa ennen ottelun alkua nostatti tunteet pintaan. Kotiyleisö osoitti suosiotaan jokerilegendalle, jonka tribuuttipeliä oli saapunut seuraamaan yli 9000 katsojaa.

Itse pelissä Salavat Julajev otti johdon avauserässä, kunnes Jokerit pisti jalan kaasulle toisessa. Ensin Mikko Lehtonen ohitti kauden viidennellä osumallaan Juha Metsolan ja heti perään Brian O’Neill viimeisteli kauden neljännen maalinsa ylivoimalla Petri Kontiolan loistosyötöstä.

-Ei saatu ihan koneita käyntiin ensimmäisessä erässä, mutta toinen oli todella hyvä. Luotiin laatupaikkoja, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Salavat Julajev tuli tasoihin toisessa erässä ja kolmannessa Jokerit vei jälleen peliä. Tulosta ei kuitenkaan tullut, siitä vieraat saavat kiittää pitkälti maalivahtiaan. Toki myös Janis Kalnins oli jälleen erinomainen Jokereiden tolppien välissä.

Jokereilla oli paikkansa jatkoajalla, mutta ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun. Siinä Kalnins oli itse varmuus ja lopulta Lehtonen ratkaisi voiton helsinkiläisille. Myös Ahti Oksanen ja O’Neill onnistuivat maalinteossa rankkareilla.

-Kolmannessa erässä oltiin ottamassa hommaa itselle, muttei kuitenkaan otettu. Tänään olisi ollut mahdollisuus hävitä, mutta eipä hävitty. Ollaan pystytty ottamaan maalin voittoja ja se on hyvän joukkueen merkki, Marjamäki totesi.

Jokerit kaivoi verta nenästään illan aikana, kun neljästä jäähystä peräti kolme oli vääriä vaihtoja. Päävalmentaja ei pelaajien päitä silitellyt, vaikka myönsikin, että KHL:ssä asiaan kiinnitetään todella tarkkaan huomiota. Muissa liigoissa vaihtoalue tuntuu olevan selvästi isompi.

-Kolmas peli tälle viikolle, enkä tiedä, olivatko väärät vaihdot merkki henkisestä väsymyksestä. Ei tehty terävästi asioita, Marjamäki totesi.

Viikko toi kolme 3-2-voittoa Sotshista, Dinamo Minskistä ja nyt Salavat Julajevista. Pelit ovat kääntyneet viime aikoina voitoiksi ja sijoitus noussut läntisessä konferenssissa kuudenneksi.

-Kolme voittoa kotiyleisön edessä ja yli 27 000 katsojaa. Iso kiitos sinne. Nyt huilitaan pari päivää ja lähdetään keskiviikkona Kazaniin, Marjamäki päätti.

Jokerit kohtaa Ak Barsin torstaina vieraskaukalossa. Kotipelejä jatketaan ensi lauantaina, kun kylään saapuu Torpedo Nizhni Novgorod.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020