Kurri: Tällä ryhmällä hyvä lähteä kauteen

Antti Niemen ja Sami Lepistön kiinnitysten myötä Jokerit on valmis aloittamaan uuden KHL-kauden. Puheenjohtaja Jari Kurri on tyytyväinen joukkueen rakenteeseen ja erikoisosaamiseen, jota kevään aikana on ryhmään saatu.

Maalivahti Niemen lisäksi puolustajat Mikko Lehtonen ja Teemu Eronen sekä hyökkääjät Henrik Haapala, Petri Kontiola, Veli-Matti Savinainen ja Ahti Oksanen sekä tukku nuoria lupauksia liittyi Jokereiden KHL-ryhmään kevään aikana. Tärkeitä jatkosopimuksia tehtiin Lepistön ja Nicklas Jensenin kanssa.

Jokerit siirtyi toukokuun lopussa takaisin täysin suomalaiseen omistukseen ja myös joukkueeseen on saatu kotimaista kärkiosaamista. Helsinkiläisseuralla on nyt sopimus neljän maalivahdin, 11 puolustajan ja 19 hyökkääjän kanssa.

-Viime kausi analysoitiin tarkasti ja meillä oli selkeä tavoite saada aikaan muutosta. Olemme tulevalla kaudella suomalaisempi joukkue, meillä on puolustuksessa lisää kiekollisuutta sekä kenttäpelaajien takana kokenut maalivahti, joka on pelannut vuosikymmenen ajan maailman kovimmassa liigassa ja myös menestynyt siellä, kertoo Kurri.

-Erikoistilannepelaamiseen, etenkin ylivoimaan olemme pystyneet tuomaan laatupelaajia. Joukkueessa on kokemusta, mutta myös uusia nuoria, eteenpäin meneviä kavereita, kuten Lehtonen, Haapala ja Oksanen. Olemme tyytyväisiä, että nämä uudet pelaajat tuovat oman lisänsä ennestään vahvaan runkoon ja olemme näin valmiita aloittamaan harjoituskauden heinäkuun loppupuolella, Kurri jatkaa.

Suomen MM-kultajoukkueen tärkeät palaset Lehtonen, Savinainen ja Marko Anttila nähdään tulevalla kaudella jokeripaidassa. Kurri seurasi innolla Leijonien otteita Slovakiassa ja on varma, että ennakkoluulottomasti esiintyneen sinivalkoisen joukkueen tavalla pelata toistensa eteen on positiivinen ja inspiroiva vaikutus myös Jokereihin.

-Se luo ilman muuta uskoa myös meidän tekemiseemme. Leijonien tyyli osoitti, että hyvällä joukkuepelaamisella, sitoutumisella ja välittämisellä voi saada aikaan suuria tekoja. Jääkiekossa mikä vain on mahdollista, Kurri sanoo.

Jokerit aloittaa valmistautumisensa seuran kuudenteen KHL-kauteen 22. heinäkuuta, kun joukkue kokoontuu Helsingissä. Harjoituskauden otteluohjelma julkaistaan torstaina.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020