Kurri: Joukkueesta löytyy luistelu- ja kamppailuvoimaa

Jokerit julkaisi tiistaina 28 pelaajan rungon kaudelle 2020-21. Puheenjohtaja ja GM Jari Kurri on tyytyväinen ominaisuuksiin ja jatkuvuuteen, joita ryhmästä löytyy. Uusista pelaajavahvistuksista tiedotetaan toukokuun puolella.

Pelaajista, joilla sopimus oli katkolla, Jokereissa jatkavat Tommi Kivistö, David Sklenicka, Jesse Joensuu, John Norman ja Aleksi Halme. Miksi juuri heidät haluttiin pitää?
Kivistö ja Sklenicka muodostivat pudotuspeleissä ehkä parhaan pakkiparimme. He ovat sitkeitä sekä luistelu- ja kamppailuvoimaisia pelaajia ja kokonaisvaltaisia yksilöitä, jotka ovat luotettavia kaukalossa ilman kiekkoa ja sen kanssa.
Joensuu on pelannut kaksi vahvaa kautta putkeen ja tehnyt paljon maaleja. Hän on meille tärkeä lenkki monella tapaa, kun katsoo esimerkiksi sitä, miten hän menee maalille, tekee likaista työtä ja on erinomainen maskimies ylivoimalla. Hän on tärkeä pelaaja joukkueelle myös kaukalon ulkopuolella.
Norman on joka valmentajan luottopelaaja, jonka arvo joukkueelle näkyy muun muassa peliaikoja katsomalla. Hänet voi laittaa kaukaloon tilanteessa kuin tilanteessa. Hän on monipuolinen ja erittäin luisteluvoimainen pelaaja.
Halme sai viime kaudella ensikosketuksensa KHL:ään pelattuaan vielä toissa kaudella Nuorten SM-liigaa. Hän on noussut kahden vuoden aikana junioreista, Mestiksen kautta KHL:n porteille ja omaa paljon potentiaalia. Hän on luisteluvoimainen ja ennakkoluuloton pelaaja, jolla on nyt hyvä mahdollisuus kasvaa vakionimeksi huippusarjassa. 

Miltä joukkue näyttää kokonaisuutena tällä hetkellä?
Tilanne on kannaltamme hyvä, sillä vahva runko on jälleen olemassa tulevaa kautta varten. Olemme tyytyväisiä niihin pelaajiin, jotka pysyvät täällä, ja siihen jatkuvuuteen, jota ryhmästä löytyy.
Joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat parhaassa peli-iässä tai vasta lähestymässä sitä. Meillä on runsaasti luistelu- ja kamppailuvoimaa, jotka korostuvat 26-28 metrin levyisissä kaukaloissa, jollaisia valtaosa on KHL:ssä. 

Voiko tähän runkoon vielä tulla muutoksia?
Mikko Lehtonen pelasi loistavan kauden ja hän on luonnollisesti herättänyt kiinnostusta NHL:ssä. On mahdollista, että hän jatkaa uraansa Pohjois-Amerikassa ja tilanne ratkeaa todennäköisesti toukokuun aikana.
Sami Lepistön nimi ei ollut tänään julkaistulla jatkavien pelaajien listalla, mutta hänen kanssaan jatkamme keskusteluja tulevasta kaudesta. 

Milloin kuullaan lisää uutisia pelaaja-asioihin liittyen?
Uusista pelaajista saamme KHL:n sääntöjen mukaan tiedottaa toukokuun puolella. Tuolloin on siis luvassa lisää pelaajauutisia.