Kurri: Jokereiden etu tulee aina ensimmäisenä

Jokerit on julkistanut toukokuussa seitsemän uutta pelaajahankintaa. Puheenjohtaja ja GM Jari Kurri kertoo, että joukkueen etu on painanut eniten vaakakupissa valintoja tehtäessä.

Jokerit selvitti kaksi kuukautta sitten tiensä kahdeksan parhaan joukkoon kolmannen kerran kuuden vuoden KHL-taipaleensa aikana. Lopullista vastausta joukkueen iskukyvystä ei koskaan saatu tietää, kun kausi jouduttiin tunnetuista syistä päättämään ennen aikojaan.

Uuteen kauteen valmistautuminen on aina käynnissä jo talven pelien aikana, ja joukkueen rakentaminen huipentuu keväällä, jolloin tehdään viimeiset päätökset. Tänä vuonna Jokerit oli erilaisessa tilanteessa, kun monella seurassa pitkään palvelleella pelaajalla oli sopimus katkolla. 

-Viime kauteen päättyi paljon sopimuksia, mikä antoi meille mahdollisuuden lähteä uudistumaan ja sen halusimme käyttää, Kurri painottaa.

-Uutta rakennettaessa menemme aina joukkue edellä ja Jokereiden etua ajatellen. Haluamme rakentaa tänne nimenomaan joukkueen. Emme mieti, kuka yksittäinen pelaaja korvaisi vaikkapa Mikko Lehtosen, vaan keskitymme kokonaisuuteen ja että se olisi mahdollisimman laadukas, Kurri jatkaa. 

Jokereilla on sopimus nyt neljän maalivahdin, 12 puolustajan ja 18 hyökkääjän kanssa. Kurri on tyytyväinen jatkaviin pelaajiin ja uusiin vahvistuksiin, jotka hän ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ovat seuraan kiinnittäneet.

-Pelitaidot ja -äly ovat tärkeitä, mutta myös luonteen pitää sopia tänne. Joukkue on mielestämme hyvässä balanssissa, koska pystymme rakentamaan neljä vahvaa kentällistä ja valmentajilla on paljon eri vaihtoehtoja, Kurri kertoo.

-Kaukalot KHL:ssä kapenevat, vauhti kasvaa ja kamppailupelaaminen lisääntyy. Olemme halunneet pitää seurassa ja tuoda tänne pelaajia, jotka pystyvät vastaamaan tähän haasteeseen. Lisäksi ikärakenteemme on hieman nuorempi, joka myös oli tärkeää eteenpäin mentäessä.

Kurri ei lyö vielä vasaraa pöytään ja sano, että Jokereiden joukkue olisi nyt lopullisessa muotissaan. Poikkeukselliset ajat vaativat kärsivällisyyttä ja moneen kysymykseen on vielä vastaus saamatta. NHL ei ole esimerkiksi vielä päättänyt kauttaan ja ratkaisun venyessä voidaan jopa päätyä tilanteeseen, jossa Euroopassa aloitetaan uusi kausi, kun NHL:ssä vielä pelataan vanhaa.

-Aika näyttää, tuleeko joukkueeseemme vielä täydennystä. Seuraamme tilannetta ja reagoimme sen mukaan. Olemme kuitenkin hyvissä asemissa, koska sopimuksia on tehty paljon. Voimme hyvinkin aloittaa kauden tällä joukkueella, Kurri sanoo.

KHL on astunut uuteen kovan palkkakaton aikaan, joka on jo näkynyt pelaajaliikenteessä. Palkkakatto otettiin käyttöön 1. toukokuuta, mutta vielä kalkkiviivoilla suurseura ja viime kevään mestari TsSKA Moskova oli eturintamassa vaatimassa katon nostoa. Tähän KHL:n johtoryhmä ei kuitenkaan suostunut. 

-Näemme kovan palkkakaton ehdottomasti positiivisena asiana, joka tasoittaa sarjaa ja tekee siitä entistä mielenkiintoisemman. Jo nyt pelaajamarkkinoita seuraamalla on nähty, että nimimiehet jakaantuvat tasaisemmin eri joukkueisiin, Kurri kertoo.

Moni Jokereihin tullut pelaaja on maininnut yhdeksi syyksi valintaansa hyvin hoidetun organisaation. Jokerit on KHL-aikana kiinnittänyt huomiota yksityiskohtiin ja luonut kokonaisuuden, jossa pelaaja ja hänen perheensä ovat keskiössä. Tätä yhtälöä halutaan vahvistaa myös tulevaisuudessa ja Kurri on iloinen maineesta, joka helsinkiläisseuralla on pelaajien keskuudessa.

-Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä monella eri osa-alueella ja voimme olla tyytyväisiä, että pelaajat haluavat tulla tänne. Perusta on rakennettu vuosien työllä ja sitä työtä aiomme jatkaa, jotta pelaajat kokevat myös tulevaisuudessa, että Jokerit on paikka, jossa voi kehittyä ja menestyä.

Uuden urakan on tarkoitus käynnistyä toden teolla heinäkuun loppupuolella Helsingissä yhteisharjoitusten muodossa. Vielä hetki joudutaan odottamaan, että uusi joukkue nähdään jäällä, mutta Kurri on luottavainen syksyä kohti mentäessä.

-Meillä on tunne, että kasassa on vahva ja hyvä joukkue, jossa pelaajilla on ainekset pelata uransa parasta jääkiekkoa Jokereissa. Pelaajien viestit ovat olleet todella motivoituneita ja innostuneita ja he ovat asettaneet niin itselleen kuin joukkueelle kovat tavoitteet. He tuntevat, että meillä on hyvä mahdollisuus pärjätä.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020