Kurri iloitsi joukkueen taisteluilmeestä: ”Tämä oli hieno voitto”

Jokerit palasi voittokantaan Jaroslavlissa torstaina kaatamalla Lokomotivin luvuin 4-1. Päävalmentajan pestiä hoitanut Jari Kurri kehui pelaajien taisteluhenkeä ja yhteispeliä.

Lokomotiv Jaroslavl - Jokerit 1-4 (0-2, 1-2, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit lähti taistelemaan pisteistä mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä valmennusjohdosta ainoastaan Markus Ketterer oli paikalla Jaroslavlissa. Päävalmentajan tehtävää hoiti Kurri ja Kettererin lisäksi penkillä valmentajana työskenteli pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen.

-Pitkä aika oli siitä, kun viimeksi olen ollut penkin takana. Tämä oli joukkueelle tärkeä peli ja halusimme Markuksen ja Jannen kanssa pitää tunnelman positiivisena. Joukkue taisteli todella hyvin jäällä, Kurri totesi kamppailun jälkeen.

-Peli on todella nopeaa tänä päivänä. Sitä ei oikein tajuakaan, kun katsoo otteluita yleensä aitiosta kauempana ja ylempänä kaukalosta. Nautin tästä kokemuksesta, hän jatkoi.

Kaukalossa todellakin vallitsi tekemisen meininki heti alusta, vaikka kotijoukkue painostikin ensimmäiset minuutit. Anders Lindbäck pysäytti avauserässä 17 kiekkoa ja piti maalinsa puhtaana. Jokerit oli toisessa päässä tehokas, kun ensin osui Jonathan Pudas ja erän lopussa ylivoimalla Eeli Tolvanen.

Lokomotiv vaihtoi toiseen erään maalivahtia, kun Ilja Konovalov sai väistyä Eddie Pasqualen tieltä. Isännät saivat ex-jokeri Atte Ohtamaan viimeistelemästä kavennuksesta hetkeksi toivoa, mutta Brian O’Neillin alivoimamaali tuli vieraiden kannalta loistavaan paikkaan. Toisessa erässä osui myös Jesse Joensuu, kun O’Neillin laukoma kiekko ponnahti hänen kauttaan maaliin.

O’Neillin pisteputki kasvoi jo kahdeksaan peliin. Tässä ajassa amerikkalainen on nakutellut 3+10=13 pistettä.

Kolmannessa erässä Jokerit pelasi varmaotteisesti, eikä päästänyt Lokomotivin kiriä alkamaan missään vaiheessa. Vasta erän loppupuolella isännät alkoivat saada enemmän laukauksia Lindbäckiä kohti. Ruotsalainen pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään ja merkkautti lopulta peräti 39 torjuntaa.

-Tiedettiin, että vastus on kova. Oli hienoa nähdä, että joukkue oli latautunut ja energinen sekä taisteli joka tilanteessa. Lindbäck teki maalilla tarvittavia isoja torjuntoja. Tämä oli joukkueelle hieno voitto ja tästä on hyvä jatkaa, Kurri summasi.

Jokerit katkaisi voiton myötä kahden pelin tappioputkensa. Pistejahtia jatketaan seuraavaksi lauantaina, kun vieraaksi saapuu HK Sotshi. Ottelu Hartwall Arenassa alkaa klo 16.00.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021