Kurri: Ensi kauden joukkue hyvällä mallilla

Jokereiden General Manager Jari Kurri kertoo jokerit.comin haastattelussa ensi kauden KHL-joukkueen rakentamisesta. Miehistö valmistuu hyvää vauhtia.

Jari Kurri, miten vedät yhteen kuluneen kauden?

Tämä kausi on pelattu ja siitä saatiin paljon oppia. Pitkä kausi ja huhtikuussa aloitettu työ kulminoituivat viimeisiin peleihin. Pelasimme hyvin runkosarjan lopussa Tapparaa ja Ässiä vastaan. Päätöskamppailu Kärppiä vastaan oli meille todella iso peli, mutta päättyi isoon pettymykseen. Siitä emme saaneet itseämme enää henkisesti kerättyä HPK-sarjaan. Energiamme suuntautui vääriin asioihin.

Mutta kuten urheilussa aina, eteenpäin pitää siirtyä nopeasti. Tärkeää on tunnistaa ne virheet, joita teimme tällä kaudella, ja ottaa opiksi. Niin aiomme myös tehdä.

Millaisia pelaajia on haettu ensi kauden joukkueeseen?

Pyrimme rakentamaan menestyvän joukkueen, jossa etenkin henkisellä puolella on iso merkitys. Tärkeää on ollut tuoda joukkueeseen sellaisia pelaajia, jotka sopivat myös pelillisesti päävalmentaja Erkka Westerlundin suunnitelmiin. Joukkueessa nähdään eteenpäin meneviä, kehittyviä, lahjakkaita pelaajia, jotka näkevät Jokerit hienona mahdollisuutena kehittyä. Luonnollisesti ryhmästä löytyy myös kokeneempia pelaajia, jotka ovat nähneet maailmaa ja tuovat kokonaisuuteen johtajuutta. Myös tätä puolta tarvitsemme.

Millaista jatkuvuutta nähdään ensi kauden joukkueessa?

Menneen kauden joukkueesta ryhmässä jatkaa kymmenkunta pelaajaa. Nuorten pelaajien kanssa keskustelimme ja yhdessä totesimme, että osan oli hyvä lähteä pelaamaan toisiin Liiga-joukkueisiin. Emme halunneet olla heidän urakehityksensä esteenä. Ajattelemme jokaisen yksilön tilannetta erikseen ja haluamme olla auttamassa heitä urakehityksessään. Seuraamme varmasti aktiivisesti jokerikasvattien esityksiä tulevina vuosina Liigassa.

Miten joukkueen kokoaminen on edistynyt?

Lopullinen pelaajarinki koostuu noin 30 pelaajasta, joista 22 on KHL:ssä noudatettavien kansainvälisten sääntöjen mukaan kerrallaan pelaavassa kokoonpanossa. Joukkueen kokoaminen on tällä hetkellä hyvällä mallilla ja kaksi kolmasosaa sopimuksista valmiina.

Jokerit tiedottaa pelaajasopimuksista kevään aikana.