Kuorma ei tuntunut Lepistön jaloissa – ”Oli nasta pelata”

Sami Lepistö urakoi liki puoli tuntia perjantain ottelussa Sibiriä vastaan, kun viidella puolustajalla operoinut Jokerit haki pisteet vaikeasta vieraskaukalosta. Iso vastuu ei tuntunut kokeneen pelaajan jaloissa.

Jokerit pelasi viidellä puolustajalla, kun Mikko Lehtonen oli valmistautumassa Linnan juhliin ja myös Teemu Eronen ja Oliver Lauridsen puuttuivat kokoonpanosta. Pelanneiden puolustajien ei tarvinnut kuluttaa vaihtopenkkiä kovin pitkiä aikoja kerrallaan.

-Ei tuntunut missään vaiheessa, että olisi ollut loppu. En edes tiennyt, että jääaikaa tuli noin paljon. Näköjään sitä sitten pystyy pelaamaan tuon verran. Ei hätää, Lepistö naurahti kuullessaan jääajan olleen 29 minuuttia ja 14 sekuntia.

- En usko, että kukaan meni puhki, että olisi ollut ihan luilla. Saatiin hyvä alku, mutta tuli jäähyjä ja Sibirin ylivoima oli kyllä tosi hyvä. Onneksi lopussa Brian ja Jesse värkkäsivät hienon pussin ja se riitti, Lepistö sanoi.

-Oli tapahtumarikas peli ja oli nasta pelata kieltämättä, hän myhäili.

Suomen itsenäisyyspäivä oli yksi joukkueen teemoista, kun peliin valmistauduttiin. Lepistö myönsi, että juhlapäivä toi pientä ekstraa mukaan suoritukseen.

-Kyllä itsenäisyys oli mukana mielessä ja puheissa, kun peliin valmistauduttiin. Tämä on kuitenkin iso päivä Suomelle ja suomalaisille. Haluttiin totta kai voittaa, mutta liikaa ei mietitty asiaa, hän totesi.

Kolme voittoa kolmesta pelistä vieraskiertueelta nosti Jokerit neljänneksi läntisessä konferenssissa. Tekemiseen on saatu hyviä elementtejä, vaikka pelejä on ollut paljon tiiviiseen ajanjaksoon.

-Pelattiin näissä peleissä koko ajan tiiviinä ja minimoitiin virheet ja kiekonmenetykset sellaisissa paikoissa, joista kaveri olisi päässyt vastahyökkäyksiin. Mielestäni oltiin niissä kohdissa hyviä kaikissa näissä peleissä, Lepistö analysoi.

-Tämä oli kokonaisvaltaisesti hyvä reissu, onnistumisia ja hyvää peliä kaikin puolin. Täytyy olla tyytyväinen.

Jokerit jatkaa pelejä seuraavaksi kotona, kun maanantaina vieraaksi saapuu Spartak Moskova.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021