Kunlun parempi jatkoajalla

Kuvat: SKA.ru

Jesse Joensuun kolmannen erän tasoitus vei Jokereiden ja Kunlun Red Starin ottelun jatkoajalle, jossa kiinalaisjoukkue vei voiton luvuin 2-1.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit pelistä:

Jokerit oli ensimmäisessä erässä telineissä, kun vastustaja painoi pelin aggressiivisella tyylillään suoraan kohti helsinkiläisten maalia. Janis Kalnins oli työllistetty, sillä Kunlun pyrki laukomaan jokaisesta mahdollisesta paikasta ja painoi maalille irtokiekoille.

Erän ainoa maali syntyi Kunlunin ylivoimahyökkäyksestä, kun Cory Kane ja Brandon Yip pääsivät yllättämään jokeriviisikon riiston jälkeen. Kane laukoi ja Yip siivosi irtokiekon verkkoon ajassa 16.02.

Toisessa erässä Jokereiden peli koheni huomattavasti, mutta valitettavasti viimeistely tökki. Ylivoimaakin helsinkiläiset saivat pelata neljään otteeseen, kuitenkin ilman tulosta. Kolmannessa erässä pakkopeli lopulta toimi, kun Jesse Joensuu viimeisteli turnauksen toisen maalinsa komean kuvion päätteeksi. Esityön tekivät Alex Grant ja Steve Moses.

Vaisun avauserän jälkeen Jokerit pystyi kiristämään ruuvia ottelun edetessä ja oli lähellä voittoa. Tiukan treenikuurin ja tiiviin turnaustahdin keskellä suoritus saattaa vielä heilahdella, kun kaikki tähtää viikon päähän maanantaihin ja runkosarjan avaukseen.

Yksi Jokereiden onnistujista oli maalissa pelannut Kalnins, joka oli etenkin ensimmäisessä erässä joukkueen selkäranka. Latvialainen merkkautti lopulta 25 torjuntaa ja oli suuri syy siihen, että peli venyi jatkoajalle.

Jatkoajalle edennyt ottelu ratkesi lopulta ex-jokeripakki Ville Lajusen ylivoimaosumaan. Kunlun oli parempi tänään, mutta Jokerit saa revanssimahdollisuuden heti runkosarjan ensimmäisessä ottelussa, kun kiinalaisjoukkue on vieraana Hartwall Arenassa.

Jokerit päättää Pietarin-turnauksen maanantaina, kun klo 19.30 alkavassa ottelussa vastassa on SKA. Kamppailu on samalla harjoituskauden viimeinen.

Jokerit – Kunlun Red Star ja. 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
16.02 Brandon Yip (Cory Kane) 0-1
51.13 Jesse Joensuu (Steve Moses, Alex Grant) yv. 1-1
62.06 Ville Lajunen (Taylor Beck, Marc-Andre Gragnani) yv. 1-2

Maalivahtien torjunnat:
Janis Kalnins J 12+4+8+1=25
Ivan Nalimov K 3+13+12+2=30

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020