Kraatz jatkaa juniorien luisteluvalmentajana myös kaudella 2020-21

Jokereihin päättyneeksi kaudeksi A-C-nuorten luisteluvalmentajaksi saapunut Victor Kraatz jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. Hänelle vuosi on ollut antoisa ja sisältänyt paljon työtä eri joukkueiden parissa.

-Olen todella iloinen, että yhteistyömme jatkuu myös ensi kaudella. Erityisesti olen nauttinut seuran ammattimaisuudesta, sillä yhteistyö junioripuolen johtohenkilöiden ja valmentajien kanssa on sujunut mainiosti. Suurin syy siihen on ollut hyvä kommunikaatio, Kraatz kiittelee.

Helsingin Jokerit ry:n palkkaaman Kraatzin päivät kauden aikana koostuivat työskentelystä eri joukkueiden kanssa. Hän veti luisteluharjoituksia niin A-, B- kuin C-nuorille, mutta myös parille nuoremmalle ikäluokalle. Eri kehitysvaiheessa oleville pelaajille suunnitellaan heille sopivia harjoitteita. 

Kraatz pyrkii harjoitteissaan mallintamaan erilaisia pelinomaisia tilanteita. Hän selvittää ensin pelaajilleen, mitä tehdään, ja näyttää perään itse mallisuorituksen ilman kiekkoa ja kiekon kanssa.

-Kehittyminen vaatii kärsivällisyyttä ja työntekoa. Kun pelaajat ymmärtävät prosessin ja sitoutuvat siihen, myös tuloksia tulee. Minulla on aina tavoitteena saada pelaajat tajuamaan, miksi teemme jotain harjoitetta, Kraatz kertoo.

Hän tuntee olevansa oikeassa paikassa, sillä nykypäivän jääkiekko nopeutuu jatkuvasti ja lisäksi Jokerit seurana on historiansa aikana aina halunnut olla nopea niin jaloistaan kuin päästäänkin. Kraatzin suunnittelemia harjoitteita on viety käytäntöön myös joukkueiden omissa harjoituksissa. 

-Olemme tehneet töitä esimerkiksi pienryhmissä erikseen hyökkääjien ja puolustajien kanssa ja saaneet loistavia tuloksia. Lisäksi eri joukkueissa on tehty näitä harjoitteita joko suoraan kopioimalla tai hieman muokaten myös silloin, kun en itse ole ollut paikalla. Tällä tavalla on toimintaan saatu jatkuvuutta, mikä on ollut hienoa, Kraatz kertoo.

-Jokereissa vaalitaan nopeutta, oli kyse sitten kiekonkäsittelystä tai luistelusta. On ollut hienoa nähdä, kuinka seura tarjoaa pelaajille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. Olen ollut täällä vasta vuoden, mutta olen huomannut, että olosuhteet ovat kunnossa. Kun pelaaja sitoutuu ja haluaa aidosti kehittää itseään, hänellä on täällä hyvä mahdollisuus edetä korkealle tasolle.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020