Köysissä muttei kanveesissa - "Avausmaali oli tärkeä"

Selkä seinää vasten viidenteen puolivälieräotteluun lähtenyt Jokerit kaatoi tiistaina Helsingissä Dynamo Moskovan jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 2–1.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Dynamo Moskova 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) (Tilastot KHL.ru)
Dynamo johtaa sarjaa 3-2 (neljällä voitolla jatkoon)

Pakkovoiton edessä ollut Jokerit nappasi toisen kiinnityksen KHL:n läntisen konferenssin välieräpaikkaan kotiyleisön edessä hurjalla taistelulla. Jokerit kavensi ottelusarjan 2–1-voitolla. 

– Saimme pidettyä vastustajan pitkään nollilla ja saimme tehtyä avausmaalin, mikä oli erittäin tärkeä asia tämän ottelun kannalta meille. Ilme oli hyvää ja pelasimme hyvän ottelun. Jäähyillä teimme lopussa pelin vaikeaksi ja siinä oli vastustajalla kyllä hyvä paikka tehdä, mutta onni oli meidän puolella siinä, Sami Lepistö niputti viidennen puolivälieräottelun kulun. 

Jokerit pelasi vahvan ottelun alusta loppuun. Varsinkin avauserä oli helsinkiläisiltä todella vahvaa tekemistä, eikä Dynamo Moskovalla ollut ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ainuttakaan laadukasta maalipaikkaa. Punakeltaiset löivät kaiken likoon ja nyt hallinta tuotti myös voittoon tarvittavat maalit. Jesse Joensuu ohjasi jo avauserän alussa Jokerit 1–0-johtoon Brian O´Neillin ja John Normanin syötöistä.

Toinen oli tasainen ja molemmilla oli omat hallintajaksonsa. Dynamo Moskova pääsi paremmin peliin kiinni voitettuaan kaksinkamppailuja enemmän ja kotijoukkue hukkasi ajoittain pahassa paikoissa kiekkoja. Jokereilla oli toisessakin erässä paljon paikkoja maalintekoon. Pirteän ottelun pelanneella Henri Ikosella oli kotijoukkueen paras tontti maalin edestä iskeä uran ensimmäinen osuma KHL:n pudotuspeleissä. 

Helsinkiläiset pääsivät pyörittämään kahden miehen ylivoimaa toisessa erässä lähes kaksi minuuttia, mutta tänäänkään helsinkiläiset eivät onnistuneet erikoistilanteessa maalinteossa. Lepistö löysi kuitenkin joukkueensa ylivoimapelistä valoa tunnelin päästä. 

– Se on surullista, että emme ole tehneet ainuttakaan ylivoimamaalia tässä sarjassa. Olemme saaneet hioa sitä paljon. Viidellä kolmea vastaan pitäisi pystyä naulaamaan aina. Tänään meiltä oli kuitenkin jo parasta ylivoimaa tässä sarjassa, Lepistö tuumasi. 

Jokerit pelasi kolmannessa erässä fiksusti johtoasemassa tasakentällisin, mutta päästi lopussa jäähyjen kautta Dynamon vielä taisteluun mukaan. 

Jokerit iski voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman hienosta suorasta hyökkäyksestä, kun Markko Anttila nousi vahvasti vasemmalta ja löysi syötöllään taitavan ruotsalaissentterin John Normanin, joka tuikkasi rystyllä limpun verkkoon. Kahden tehopisteen iltaa viettänyt Norman myönsi maalin olleen kauden tähän mennessä tärkein osuma. 

– Kyllä se oli tärkein maali tällä kaudella itselleni. Markolta siihen maaliin hieno syöttö. Tuntui todella hyvältä, kun näin sen menevän sisään, Norman hehkutti. 

Dynamo sai viimeisen viiden minuutin aikana pelata kahdesti ylivoimaa. Alex Grantin istuessa boksissa vieraiden ruotsalaissentteri Patrik Zackrisson naulasi limpun tähtihyökkääjä Vadim Shipatshjovin syötöstä etunurkasta sisään. 

Jokeri-kippari Peter Regin otti rangaistuksen kampituksesta kotijoukkueen kannalta pahaan paikkaan, sillä Dynamo pääsi vielä 1.20 ennen loppua hakemaan tasoitusta ylivoimalla, ja otti luonnollisesti jälleen kiekkosateeseen joutuneen konkarivahtinsa Aleksandr Jeremenkon maaliltaan pois. 

Helsinkiläiset pelasivat uhrautuvaa alivoimaa läpi illan. Kroppaa laitettiin likoon ja maalilla Janis Kalnins oli erinomainen. Latvialaisvahti antoi Jokereille torjunnoillaan mahdollisuuden voittoon. Dynamo sai vielä kolme sekuntia ennen loppua tuhannen taalan paikan hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Katsomossa pidäteltiin hengitystä, kun Dynamo-hyökkääjä Miks Indrasisilla oli edessään puolityhjä maali, mutta laukaus painui yli. 

Jokereille voitto antaa valtavasti lisää uskoa, sillä sarja on täysin auki. Juuso Hietasen ja Miika Koiviston edustama Dynamo Moskova johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–2. Taistelu jatkuu torstaina Moskovassa, jossa Jokereilla on jälleen pakkovoiton paikka.

– Viime kerralla Moskovassa lauoimme paljon, mutta emme tehneet maaleja. Nyt paikoista täytyy laittaa sisään. Se oli asia, jossa emme viimeksi onnistuneet, Norman päätti. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020