Kovavireinen Spartak vastassa

Jokerit avaa kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen tänään keskiviikkona klo 19.00 Spartak Moskovaa vastaan. Vastassa on läntisen konferenssin viidentenä hyvän kauden ensimmäisen puolikkaan pelaava joukkue.

Jokerit voitti sunnuntaina Slovanin 3-0 ja nappasi toisen peräkkäisen kahden pisteen pottinsa. Ryan Zapolski torjui kauden toisen nollansa ja jatkaa tänään helsinkiläisten maalilla. Kapteeni Sami Lepistö palaa kokoonpanoon pelikiellon jälkeen ja Henri Ikonen siirtyy nelosketjun laidalle. Vieraat pelaavat tänään 12 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla.

Terveinä sivussa ovat joukkueen mukana Venäjälle matkustaneet Tomi Mäki, Erik Embrich, Nico Nurmikanta ja Juho Ratilainen. Loukkaantumisiaan Suomeen kuntouttamaan jäivät Nicklas Jensen, Peter Regin, Eemeli Räsänen ja Marko Anttila.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kolmantena ja eroa seuraavana olevaan, kaksi ottelua enemmän pelanneeseen SKA Pietariin on seitsemän pistettä. Kolme ottelua Jokereita enemmän pelannut Lokomotiv Jaroslavl on neljäntenä pisteen päässä. Joukkueet kohtaavat perjantaina.

Tämän illan vastustaja Spartak pelaa tällä viikolla poikkeuksellisesti Mytishissä Moskovan alueella, sillä joukkueen kotiareena on toisen tapahtuman käytössä. Jokerit pelasi Mytishissä ensimmäisellä KHL-kaudellaan, jolloin Atlant oli vielä mukana liigassa.

Spartak on ollut yksi alkukauden yllättäjistä ja pelannut viihdyttävää jääkiekkoa. Mieleen on jäänyt ensimmäinen jokerikohtaaminen lokakuun lopulta Tallinnasta, jolloin Jokereiden onnistui nousta takaa hienoon 4-3-voittoon jatkoajalla Steve Mosesin osumalla.

Spartak on voittanut kuudesta viime pelistään neljä ja ottanut viidessä pisteitä. Viimeksi maanantaina joukkue kaatoi Dinamo Riian 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen. Moskovalaisjoukkueen riveissä ei nähdä suomalaispelaajia.

Jokerit on kukistanut tämän illan vastustajansa jokaisella kolmella yrittämällä Moskovassa. Viime kaudella lukemat olivat vauhdikkaassa pelissä 4-3. Helsingissä Jokerit iski tauluun 5-1-numerot. Kaikkiaan KHL-aikana voitot ovat menneet Jokereiden eduksi 6-1.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 25 Pekka Jormakka
84 Max Wärn – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 41 Antti Pihlström

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Spartakin kokoonpano:

15 Martins Karsums – 38 Ilja Zubov – 16 Kaspars Daugavins
93 Aleksandr Hohlatshjov – 78 Robin Hanzl – 97 Artjom Fjodorov
27 Vjatsheslav Leshenko – 49 Ben Maxwell – 12 Anatoli Nikontsev
81 Maksim Trunjov – 17 Artem Voronin – 9 Maksim Tsiplakov
29 Jegor Kruzhenkov

7 Dmitri Kalinin – 44 Jevgeni Kulik
45 Andrei Kuteikin – 73 Jaroslav Diblenko
55 Vladislav Provolnev – 52 Aleksei Grishin
37 Aleksandr Osipov

33 Julius Hudacek (31 Nikita Bespalov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020