Kovavireinen Barys tähtää idän kärkeen

Jokereiden viikko alkaa tiistaina heti todellisella testillä, kun itäisessä konferenssissa kolmantena oleva Barys Nur-Sultan saapuu kylään. Vastustaja on ollut viime viikot vakuuttavassa iskussa.

Barys on kolmen pelin voittoputkessa ja ottanut yhdeksästä edellisestä pelistään seitsemän täyttä pottia. Idän kärkipaikka on vain kolmen pisteen päässä. Kazakstanilaisryhmä on kasannut 49 peliin 65 pistettä eli tismalleen saman verran kuin lännessä yhden ottelun vähemmän pelannut Jokerit.

Valkovenäläisluotsi Andrei Skabelka on saanut Barysin pelaamaan sitoutunutta jääkiekkoa. Omiin on mennyt vain 103 osumaa, joka on viidenneksi vähiten koko sarjassa. Eddie Pasqualen ja ex-jokeri Henrik Karlssonin muodostama maalivahtikaksikko on onnistunut ja saa pelata tiiviin puolustuksen takana.

Kesken kauden tehdyt hankinnat Atte Ohtamaa ja Linus Videll ovat vahvistaneet ryhmää. Ohtamaa on saanut vastuuta ylivoimallakin ja tehnyt 25 peliin 5+10=15 pistettä, joka on miehen KHL-uran yhden kauden ennätys. Viime kaudella hirmutehot Dinamo Riiassa iskenyt ruotsalainen Videll on nakutellut 26 kamppailuun 6+11=17 pistettä. Ohtamaan lisäksi Barysin riveissä on toinenkin suomalainen: hyökkääjä Iiro Pakarinen. Hän ei kuitenkaan ole loukkaantumisen vuoksi pelannut sitten lokakuun. 

Barysin ykköstykit hyökkäyksessä ovat olleet Corban Knight ja Roman Startshenko, jotka ovat tehneet 16 maalia mieheen ja ylittäneet 30 tehopisteen rajan. He muodostavat Videllin kanssa vaarallisen ykkösvitjan, joka vastustajien on pystyttävä pimentämään. Myös alemmista kentistä Barysilta löytyy ratkaisuvoimaa. Mielenkiintoinen nimi on 195-senttinen Pavel Akolzin, jolla on kyky hämmentää vastustajia sääntöjen rajamailla tapahtuvalla tekemisellä.

Puolustuksen kiekollinen johtaja on Darren Dietz, joka on tehoin 9+17=26 KHL:n puolustajien pistepörssissä kahdeksantena 11 pistettä Mikko Lehtosta perässä. Dietz on iso pala Barysin vaarallista ylivoimaapeliä, joka on KHL:n neljänneksi tehokkainta (22,0 prosenttia).

Barys on ollut Jokereille vaikea vastus viime vuosina, mutta tämän kauden ensimmäisen kohtaamisen helsinkiläiset kuittasivat nimiinsä Nur-Sultanissa luvuin 4-2. Hartwall Arenassa Barys on kuitenkin voittanut kolme edellistä keskinäistä peliä, jotka ovat kaikki edenneet joko jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Tiistaina kamppailussa pelataan isoista pisteistä, kun sekä Jokerit että Barys hamuavat konferenssissaan ylemmäs. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Barysin kokoonpano viime torstaina Metallurgia vastaan:

48 Roman Startshenko – 19 Corban Knight – 59 Linus Videll
10 Nikita Mihailis – 14 Curtis Valk – 64 Arkadi Shestakov
96 Alihan Asetov – 41 Dustin Boyd – 18 Pavel Akolzin
68 Dmitri Gurkov – 89 Anton Sagadejev – 15 Jegor Petuhov
72 Maksim Musorov

55 Atte Ohtamaa – 9 Jesse Blacker
6 Leonid Metalnikov – 44 Darren Dietz
4 Jegor Shalapov – 85 Aleksei Makljukov
74 Valeri Orehov

80 Eddie Pasquale (1 Henrik Karlsson)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020