Kotiinpaluu vastustajan tahdissa – ”Jäi erittäin paljon parannettavaa”

Barys Nur-Sultan kuritti Jokereita numeroin 5-1 tiistai-iltana Hartwall Arenassa. Vieraat menivät toisessa erässä johtoon ja karkasivat lopullisesti kolmannessa.

Jokerit - Barys Nur-Sultan 1-5 (1-1, 0-1, 0-3) (Tilastot KHL.ru)

Jo ensimmäisessä erässä Jokereiden tekeminen jätti toivomisen varaa. Jesse Joensuun tasoitus aivan lopussa kuitenkin antoi toivoa paremmasta, mutta kurssia ei saatu käännettyä. Barys voitti kaksinkamppailut ja oli ahnaampi ryhmä kaukalossa. Jokereiden päähän tuli paljon ylivoimahyökkäyksiä, mikä on ollut epätyypillistä joukkueelle viime viikkoina.

Alivoimalla Jokerit piti maalinsa puhtaana, muttei omilla ylivoimilla saanut vastustajaa yllätettyä. Kokonaisuutena esitys jätti valjun maun viikonlopun All Star -tauon jäljiltä. Päätöserässä vastustaja meni ensin 3-1-johtoon, teki tyhjiin 4-1-maalin ja iski vielä viimeisellä minuutilla lopullisen naulan arkkuun.

-Barys antoi meille oppitunnin, kuinka jääkiekkoa pelataan. Heti ensimmäisestä minuutista lähtien oli homman juoni selvä. Valmistautuminen meni jotenkin perseelleen, enkä tiedä, mistä se johtui. Pelattiin kauden ylivoimaisesti vaisuin kotipeli, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ja esitti pahoittelunsa kotiyleisölle.

-Harmittaa, että 9000 katsojan edessä esiinnyimme tuolla tavalla. Siinä voi ihan jokainen, valmentaja mukaan lukien, mennä peilin eteen. Asia ei korjaantunut koko illan aikana. Erittäin paljon jäi parannettavaa torstaille, hän totesi.

Jokerit jatkaa tappiosta huolimatta läntisessä konferenssissa neljäntenä. Myös lähimmät kilpailijat SKA, Dynamo ja Spartak kokivat tappiot tiistaina. Helsinkiläiset jatkavat pelejä torstaina, kun Hartwall Arenassa vierailee Admiral Vladivostok.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020