Kossilan tehoilta takasi voiton – ”Oli hienoa pelata kotiyleisön edessä”

Jokerit ja Traktor tarjoilivat Hartwall Arenan yleisölle huiman jännitysnäytelmän, joka eteni jatkoajalle asti. Kalle Kossilan neljä tehopistettä ja Iiro Pakarisen kaksi maalia siivittivät punakeltaiset kauden avausvoittoon.

Jokerit – Traktor Tsheljabinsk ja. 5-4 (2-0, 1-1, 1-3, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Kahden tappion jälkeen Jokerit tuli sisuuntuneena kotiavaukseensa. Hartwall Arenaan pääsi yleisöä ensimmäistä kertaa sitten viime marraskuun ja joukkue palkitsi kannattajat heti mainiolla erällä ja tehokkaalla erikoistilannepelaamisella.

Iiro Pakarinen osui lauantaina Nizhnekamskissa ja iski myös heti Helsingissä. Ylivoimalla syntyi illan avausmaali komealla rannelaukauksella. Erän loppupuolella Suonenjoen härkä pääsi Teemu Turusen epäonnistuneeseen laukaukseen – tai tarkoitukselliseen syöttöön – käsiksi ja räpsäytti 2-0-maalin eli kolmannen osumansa kolmeen peliin.

Molemmissa maaleissa syöttäjänä toiminut Kalle Kossila pääsi itse maalin makuun toisessa erässä. Jälleen Jokerit onnistui ylivoimalla, kun kiekko ajautui ruuhkasta jokerisentterille, joka laukoi ensimmäisen osumansa KHL-kaukaloissa. Maanantain tehopisteet olivat Kossilalle ensimmäiset uudessa liigassa. Myös Turunen sai pään auki KHL:ssä syöttöpisteen muodossa.

-Kyllä oli hienoa pelata kotiyleisön edessä yhdeksän kuukauden tauon jälkeen. Pekka Kuivalainen kun täräytti Maamme-laulun ja paikalla oli yleisöä, niin meidät siivitettiin hyvään alkuun, päävalmentaja Lauri Marjamäki tunnelmoi.

-Niitä asioita, joita on haettu, näkyi kauttaaltaan hyvin etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Erikoistilannepelaaminen oli hyvää, hän jatkoi.

Traktor tuli erän lopussa kahden maalin päähän, kun Vitali Abramov laukoi tarkasti etukulmaan ohi Anders Lindbäckin. Heti kolmannen alussa onnistui Andrei Stas ja huima jännitysnäytelmä pääsi kunnolla vauhtiin.

Marko Anttilan kauden avausosuma vei Jokerit uudelleen kahden maalin karkumatkalle, mutta Tomas Hyka ja Teemu Pulkkinen kirivät vieraat nopeasti rinnalle. Jokereiden peli passivoitui ja vastustaja käytti tämän siekailematta hyväkseen.

Viihdyttävä ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jossa kotijoukkue oli terävämpi. Kossila kruunasi neljän tehopisteen iltansa komeaan voittomaaliin, johon syötön tarjoili Turunen. Jokerit pääsi näin juhlimaan kauden avauspisteitään kotiyleisön edessä.

-Kolmas erä oli tarkoitus olla aktiivinen, pelata ja vaihtaa kiekolla. Sellaista siitä ei tullut, vaan olimme aika passiivisia. Toisaalta ymmärrän, että pelaajat välittävät paljon, ja ehkä sekin meitä passiivisuuteen suuntasi. Pahoja takaiskuja tuli, Marjamäki mietti.

-Kossilan hieno ilta ja voitto jatkoajalla karistivat nämä asiat. Ja hyvä niin.

Jokerit jatkaa kautta seuraavaksi Moskovan alueella Mytishissä, jossa kohdataan Kunlun Red Star torstaina. Kotona pelataan jälleen ensi viikon tiistaina Lokomotiv Jaroslavlia vastaan.