Kossilan paluu – tässä perjantain kokoonpano

Kalle Kossila palaa kokoonpanoon, kun Jokerit hakee 11. peräkkäistä voittoaan perjantai-illan kotiottelussa Severstal Tsherepovetsia vastaan. Anders Lindbäck jatkaa maalilla.

Helsinkiläisten kahden pelin viikko alkoi keskiviikkona, kun Ak Bars Kazan tarjosi kovan vastuksen Hartwall Arenassa. Jokerit kaivoi 4-3-jatkoaikavoiton Jesse Joensuun rangaistuslaukauksesta tulleen voittomaalin ansiosta. Lindbäck pysäytti kamppailussa 34 vetoa.

Kymmenen ottelun voittoputkessa olevaan joukkueeseen ei isoja muutoksia tehdä. Kossila palaa kehiin reilun parin viikon tauon jälkeen. Hyökkääjä pelasi viimeksi 14.9. kotiottelussa Lokomotivia vastaan. Hän on tänään tutulla paikalla Markus Hännikäisen ja Teemu Turusen välissä.

Loukkaantumisten vuoksi kokoonpanosta puuttuvat edelleen Marko Anttila, Alex Grant sekä pitkäaikaispotilas Henrik Haapala.

Brian O’Neillin pisteputki kasvoi keskiviikkona jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Amerikkalaishyökkääjä on tehnyt näissä kamppailuissa 1+9=10 pistettä. John Normanin (2+2=4) ja Tommi Kivistön (1+3=4) pisteputket ovat kolmen ottelun mittaisia.

Illan vastustaja Severstal on voittanut neljä viime otteluaan ja kahdessa edellisessä joukkue on pitänyt nollan. Maalivahtien Dmitri Shugajevin ja Konstantin Shostakin yhteenlaskettu nollaputki on jo liki 130 minuuttia. Keskiviikkona Severstal kukisti Dinamo Riian vieraskaukalossa luvuin 2-0. Joukkueen sijoitus läntisessä konferenssissa on kuudes, kun Jokerit majailee toisena.

Jokerit ja Severstal kohtasivat viime kaudella neljään otteeseen ja voitot tasattiin 2-2. Molemmat voittivat kertaalleen kotonaan ja vieraissa. Kaikkiaan voitot ovat runkosarjapeleissä Jokereiden KHL-aikana menneet 14-6 helsinkiläisille.

Perjantai-illan näytelmä alkaa poikkeuksellisesti klo 19.30. Hallin ovet avataan klo 18.30. Liput matsiin myy Ticketmaster.

Tervetuloa paikan päälle nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit 11:nteen peräkkäiseen voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

13 Julius Junttila – 21 Brian O’Neill (C) – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen (A)
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
6 Jesse Joensuu – 42 Hannes Björninen – 48 Henri Ikonen

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)