Korpikarin ura päätökseen

Jokereissa viime ja tällä kaudella pelanneen Oskari Korpikarin ura on tullut päätökseen. Puolustajalla on sydänperäinen vaiva, joka estää pelaamisen ammattitasolla.

Korpikari, 31, pelasi Jokereissa tällä kaudella 11 ottelua tehoin 0+2. Viime kaudeksi seuraan siirtynyt puolustaja esiintyi ensimmäisellä KHL-kaudellaan 28 pelissä ja teki 4+3=7 pistettä. Playoffseissa hän pelasi 11 kamppailua pistein 1+1.

Lopettamispäätös syntyi tutkimusten jälkeen. Vaiva ei estä normaalia elämää tai liikuntaa, mutta ammattitasolla Korpikari ei enää pysty pelaamaan.

-Normaalia elämää pystyy jatkamaan, mikä on hieno asia. Varmasti joitain asioita pitää ottaa huomioon, etteivät riskit lisäänny, mutta on ehdottomasti hyvä, että vaiva löydettiin, Korpikari kertoi.

-Kun asioita lähdettiin tutkimaan, ja ilmassa oli paljon epätietoisuutta, oma olotilakin oli vaikeampi. Nyt aikaa on kulunut, ja kun on saanut päätökset tehtyä, olokin helpottaa, hän jatkoi.

Korpikari pelasi ensimmäiset SM-liigaottelunsa kaudella 2002-03 Kärpissä, jossa hän voitti lopulta neljä SM-liigan mestaruutta. Myöhemmin hän esiintyi SM-liigassa myös Bluesissa ja Pelicansissa. Neljän kultamitalin lisäksi kaulaan ripustettiin kolme hopeaa ja yksi pronssi. SM-liigassa Korpikari ehti pelata 506 runkosarjapeliä tehoin 24+57=81 ja 104 playoff-ottelua pistein 4+14=18. Miesten maajoukkueessa hän pelasi 11 ottelua. Alle 20-vuotiaiden riveissä Korpikari saavutti yhden MM-pronssin.

-Lopettaminen on kova paikka, koska liekki on palanut koko ajan ja tietyllä tavalla palaa vieläkin, Korpikari sanoi.

-On vain katsottava asiaa vähän kauempaa. Hienoa aikaa on saanut viettää usean vuoden, mutta se on kuitenkin vain urheilua. Uskon, että urheilen jatkossakin, mutta en ammatikseni.

Tulevaisuuden suunnitelmia on jo ehtinyt syntyä. Korpikari haluaa jatkaa työskentelyä urheilun parissa ja kertoi suuntaavansa seuraavaksi opiskelujen pariin.

-Esimerkiksi fysioterapeutin hommat kiinnostavat. Siinä on ala, jossa pystyy laajentamaan osaamistaan moniin eri suuntiin ja kasvattamaan ammattitaitoaan, hän paljasti.

14 kautta kestänyt jääkiekkoilijan ura antoi paljon. Korpikari haluaa kiittää kaikkia häntä tukeneita ihmisiä matkan varrella.

-Tietysti lähimmäiset, pelikaverit, valmentajat, fysiot, huoltajat ja fanit – koko jääkiekkoyhteisö. Onhan tämä ammattina niin hieno, että äärimmäisen kiitollinen olen kaikille kaikesta, puolustaja päätti.

Jokerit kiittää Oskua kahdesta vuodesta seurassa ja toivottaa hänelle parasta mahdollista onnea tuleviin haasteisiin!

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019