Korpikari tuo fyysisyyttä

Peräti 12 kautta Liigaa tahkonnut ja neljä mestaruutta voittanut Oskari Korpikari tarttui Jokereiden ja KHL:n tarjoamaan haasteeseen. Luotettava puolustaja halusi testata itseään uudessa sarjassa.

Korpikari, 30, siirtyi Jokereihin Pelicansista, jossa pelasi kaksi viime kautta. Sitä ennen hän edusti Kärppiä ja Bluesia ja on pelannut kotimaan pääsarjassa runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuna yli 600 ottelua. Maajoukkuedebyyttinsä puolustaja teki kaudella 2010-11.

-Iso mahdollisuus pelaajana ja samalla seuralle uusi juttu. Heti tämä herätti itsessä sellaisen ajatuksen, että saa mitata itseään. Liigaa on tullut pelattua pidemmän aikaan. Nyt sai uudenlaisen mahdollisuuden ja olen erittäin iloinen siitä, Korpikari kertoo.

Maajoukkuetason pelaajaksi kehittynyt puolustaja toteuttaa omaa rooliaan erittäin hyvin. Oman maalinedustan varjelu, vastustajan hyökkääjien pelaamisen tekeminen epämiellyttäväksi ja varmojen avaussyöttöjen jakelu ovat niitä asioita, joista Korpikari tunnetaan. Hän kokee, että omat vahvuudet ovat menneet eteenpäin tasaisesti koko ajan.

-Koko ura on tähän asti ollut sitä, että pikku hiljaa otetaan pieniä steppejä eteenpäin. Viimeisimmät 4-5 vuotta on kehittynyt harjoittelun puolesta ja löytänyt itsestä enemmän sellaista urheilullista puolta. Osaa tehdä paremmin oikeita juttuja. Kokemuksen myötä henkinen kovuus on mennyt eteenpäin, puolustaja miettii.

-Aika pitkälle peli on ollut puolustavan puolustajan profiilin mukaista. Pyrin tuomaan fyysisyyttä peliin. Ehkä kokemuksen myötä nuoremmille on pystynyt tiukemmissa paikoissa antamaan vinkkiä. Ehkä sillä puolella on rooli muuttunut.

Liigassa pelaamiensa 12 kauden aikana Korpikari on saavuttanut neljä mestaruutta, kolme hopeaa ja yhden pronssin. Tavoite on menestyä myös KHL:ssä.

-Pelejä sinne lähdetään voittamaan, se on lähtökohta ja työnteon on oltava sen mukaista.

Katso yltä haastattelusta lisää Korpikarin ajatuksia tulevasta kaudesta.