Kolmen pelin vieraskiertue alkaa Ufasta

Jokerit pelaa alkavan viikon aikana kolme kovaa vierasottelua Ufassa, Nur-Sultanissa ja Novosibirskissä. Teemu Eronen haluaa nähdä joukkueen otteissa enemmän tasaisuutta.

Helsinkiläisten neljän ottelun pisteputki tuli päätökseen perjantaina, kun Sibir haki 4-1-voitolla pisteet Hartwall Arenasta. Tahti on ollut marraskuun maajoukkuetauon jälkeen tiivis ja sellaisena se myös jatkuu vielä tulevan viikon.

-Totta kai se vähän tuntuu. Ei niinkään kropassa, mutta henkisesti sen tuntee, että on ollut paljon pelejä. Se kuitenkin kuuluu tähän vuodenaikaan ja on ihan luonnollista. Kiva lähteä reissuun, kun päästään hyviin paikkoihin pelaamaan, Eronen totesi.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena, mutta on edelleen pelannut 1-3 peliä ylempänä olevia vähemmän. Pisteitä tarvitaan, sillä vastustajat eivät ole osoittaneet hyytymisen merkkejä. Kotiedusta käydään tällä kaudella armoton taistelu, kun runkosarja on kääntynyt toiselle puolikkaalleen.

Eronen suhtautuu rauhallisin mielin joukkueen pelilliseen tilaan. Kausi on prosessi, jonka aikana palasia lyödään paikoilleen yksi kerrallaan. Joukkueessa tiedostetaan, että kehitettävää on edelleen, mutta toisaalta harvoin homma on valmista joulukuussa.

-Ihan ok suoritetaan, mutta niin kuin edellisessä pelissä nähtiin, niin tehokkuutta ja maalintekoa on parannettava. Sellaista tasaisuutta kaivataan, että saadaan hyviä eriä ja pelejä putkeen. Ehkä on ihan hyväkin, että pelin kanssa on vielä jumpattavaa, Eronen sanoi.

Puolustuksesta puuttuu loppukauden ajan iso palanen, kun Oliver Lauridsen on sivussa. Vieraskiertueelle mukaan lähti seitsemäntenä puolustajana Roope Reini, joka on pelannut syksyn Kiekko-Vantaan riveissä.

Eronen oli muiden joukkuekavereiden tapaan harmissaan Lauridsenin puolesta.

-Tosi ikävä juttu hänelle, eikä tuollaisia toivo kenellekään. Samaan aikaan emme voi kuitenkaan jäädä murehtimaan asiaa. Nämä kuuluvat lajiin, eikä niille voi mitään. Nyt pelataan varmaan ainakin jonkin aikaa kuudella pakilla, Eronen ounasteli.

Joukkue lensi Ufaan sunnuntaina ja kiekko putoaa jäähän maanantaina klo 16.00 Suomen aikaa. Vieraspelien suorat lähetykset näet tuttuun tapaan Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020